Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus åkte för laget

Annons

Däremot fick han göra ett tungt jobb när stallkompisen Chrstian Vanvelde åkte hem sitt livs första proffsseger.

- Tyvärr för mig men det var naturligtvis jättebra för laget. Vi kom hit med målet att vinna och det gjorde vi ju också, sa Marcus.

Team CSC blev etta och trea individuellt och vann dessutom lagsegern.

Och på slutetappen i går fick Marcus visa att han fortfarande kan en hel del om han är med in på upplopppet. Då spurtade han till sig en fjärdeplats.

- Men slutetappen handlade naturligtvis mest om att bevaka ledartröjan.

I praktiken avgjordes tävlingen i lördags. Då kom en utbrytargrupp med 14 åkare, varav tre lagkompisar till Marcus i väg och fick ett till slut mycket stort försprång.

- Med tanke på att i stort sett alla lagen hade åkare med i tätgruppen dog arbetet i klungan mer eller mindre. Ingen var intresserad av att köra ikapp utbrytarna. De fick gå i väg...

Den ganska tuffa etappen vanns för övrigt av göteborgaren Jonas Ljungblad.

- Starkt av honom, berömmer Marcus.

- Över huvud taget har det varit tuffa etapper. Jag tror de har lyckats hitta varenda backe som finns i Luxemburg. Att det var så många visste jag i alla fall inte...

Nu väntar vila i en knapp vecka innan det är dags för en ny rundtur, Schweiz Runt. Nio etapper och målgång bara tre dagar innan SM på Sollerön startar.

- Det är naturligtvis inte optimalt. Men arbetet för CSC går naturligtvis i första hand. och även om förberedelserna inte blir perfekta är mitt mål ändå att köra bra i SM. När det dessutom går "hemma" på Sollerön känns det extra angeläget.

Det ska tilläggas att Vanvelde vann tio sekunder före Tomasz Brozyna, Intel-Action och Allan Johansen, CSC.

Jonas Ljungblad var glädjande nog totalfyra.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons