Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maraton längs banvallen

Annons

Banvallen mellan Hörken och Tyfors rustades upp för att bli en cykelled, men Ola Nordahl tyckte inte att det räckte med det. Det borde gå att löpa där också.

I Ulriksbergs IK nappade man på idén och under den kommande veckan sprids nära 50 ton grus ut för att säkerställa underlaget.

-Sen har vi lite gräs att ta bort och buskar att slå, säger Ola Nordahl, som räknar med ett par hundra timmars arbetstid för projektet.

Målsättningen för Ola är att fortsätta med tävlingen och locka fler deltagare. Han menar att det kan ta tid för en tävling att sätta sig. Men de reaktioner han mött hittills bådar gott.

-De som är i maratonsvängen tycker det är kul att det kommer nya lopp, menar Ola, som också fått tag i ett bra affischnamn till premiären.

-Jonas Buud från Mora kommer, han är en av Sveriges bästa och precis utanför EM-laget.

Säfsbanan Marathon har i dagsläget 51 anmälda, vilket inte är så dåligt när det gäller maraton i Sverige. Dessutom tillkommer antagligen några löpare som efteranmäler sig på startdagen.

Loppet är 42195 meter, sanktionerat och förbundsmätt vilket gör det till ett "riktigt" maratonlopp där eventuella rekord får räknas. Starten går i Nittkvarn och målet nedanför sporthallen i Fredriksberg.

Ola Nordahl är själv löpare ut i tåspetsarna, även om maraton nästan är lite för kort distans för honom. Det han håller på med kallas ultralöpning, och innefattar allt som är längre än maraton.

På frågan vad som driver honom att springa dessa distanser kommer svaret snabbt.

-Känslan av att bli trött. Känslan av att klara det.

Fakta

MAGNUS ÖSTLUND

Mer läsning

Annons