Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manne med i Leksand

Annons

För två veckor sedan skrev Manne Fredriksson på ett specialkontrakt med Falu IF, som gör det möjligt för honom att bryta kontraktet om han får ett erbjudande från någon annan klubb.

Mannes flickvän bor i Tyskland och han har tidigare uttryckt sitt intresse för ett proffsäventyr nere på kontinenten.

- Men efter att jag fått chansen att träna med Leksand har jag tagit det lugnt när det gäller letandet av en klubb utomlands, säger Manne.

Leksandstruppen består i dagsläget av två målvakter, Mike Ayers och Eddie Läck, men den senare är för tillfället upptagen av ett träningsläger med J20-landslaget.

Därför tränar Manne Fredriksson med Leksand sedan knappt en vecka tillbaka och kommer så att göra i ytterligare drygt en vecka.

- Det är aldrig fel att få vara med Leksand och träna och det känns verkligen skitkul, säger Manne, som spelade i klubben som junior.

I går kväll blev det också klart att Fredriksson ersätter fotskadade Johan Hedberg som alternativ till Mike Ayers i truppen mot Icebreakers i kväll.

Har du och Leksand pratat om en kontraktsskrivning?

- Nej, det har vi inte och som det ser ut just nu kommer jag att inleda säsongen i Falu IF, säger Manne.

Enligt uppgifter till tidningen diskuteras ett upplägg där Leksand kontrakterar Manne som tredjemålvakt och lånar ut honom till Falu IF.

Ett upplägg som skulle gynna båda klubbarna.

- Både vi och Manne känner oss för så här inledningsvis och vi har inte börjat diskutera någon eventuell kontraktsskrivning med honom och utlåning till Falu IF, säger Mikael Lundström och fortsätter:

- Men vi är i behov av en tredjemålvakt och Manne har sett väldigt inspirerad ut på träningarna.

Inom Falu IF är man förstås angelägna om att få nyttja Manne Fredriksson under säsongen och ser positivt på upplägget där Manne tillhör Leksand och lånas ut till FIF.

- En sådan lösning skulle vara bra för alla parter, säger Jonas Bäckström, styrelseledamot i Falu IF.

Fakta: Leksandstruppen

  • Målvakter: Mike Ayers, Manne Fredriksson (inlånad från Falu IF).
  • Backar: Elias Granath, Daniel Nielsen, Mike Rådde, Lars Jonsson (inlånad från Philadelphia Flyers), Jan Huokko, Herman Hultgren, Magnus Hedlund, Nicolas Besch, Jonas Elofsson, Tomi Pettinen.
  • Forwards: Johan Hägglund, Victor Enmalm, Morten Green, Jesper Ollas, Mikael Karlberg, Linus Persson, Niko Mikkola, Jens Bergenström, Pierre-Edouard Bellemare, Johan Eneqvist, Gabriel Karlsson.

Mer läsning

Annons