Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill slåss omSM-placeringar iBergslagsrallyt

Annons

Dessutom tillkommer 14 förare i tjej-RM, Volvo orginal cup eller grupp E, som enbart kör den andra etappen i rallyt, på lördag.

Daniel Carlsson, Tobias Johansson och P.G Andersson har satsat internationellt de senaste åren och kan därför räknas bort. I övrigt finns de flesta svenska toppåkarna med på anmälningslistan.

Antal fyrhjulsdrivna ekipage är, precis som det totala antalet anmälda, mycket större än tidigare.

I den trimmade klassen finns 22 anmälda och i grupp N 16.

Thomas Rådström, Stig-Olov Walfridson, Jimmy Joge och Mats Jonsson är några av toppnamnen i den trimmade klassen.

För någon vecka sedan gick ryktet att Mattias Ekström tänkte köra Bergslagsrallyt. Men han finns inte anmäld och tävlingsledaren Johan Strömberg tror heller inte att Ekström söker dispens för en efteranmälan.

I den otrimmade grupp N-klassen gör Oscar Svedlund och framtidslöftet Patrik Flodin intressanta starter i var sin Subaru Impreza. Där finns också rutinerade Mitsubishi-föraren Mats Thorszelius.

I den tvåhjulsdrivna grupp N-klassen, 1 600-2 000 kubik, är jämten Patrik Sandell regerande svensk mästare och favorit till klassegern i Bergslagsrallyt. Kolsvas Jonas Eriksson och Calle Ward från Fryksdalen är ett par tänkbara utmanare.

Fredriksbergssonen Thomas Thunström är den senaste svenske mästaren i grupp H. Nu kommer klassen tillbaka i SM, sammanslagen med grupp A, och då finns Thunström, numera i Ludvika MS, med som en het segerkandidat.

Men bröderna Johan och Jan-Erik Eriksson, även de Ludvika MS, blir farliga på hemmavägarna.

Robin Sandberg, Ryd, och Tobias Söderqvist, Årsunda, båda i etanoldrivna Saabar, kan bli att räkna med liksom Jonas Wigren, Norrköping, Mattis Olsson, Gullabo och rutinerade Per-Arne Sääw, som vann SM i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen 2005.

Bergslagsrallyt, som har både start och mål vid Folkets hus i Ludvika, inleds på fredag eftermiddag och har målgång ett dygn senare.

Fredagsetappen omfattar fyra sträckor på 32 kilometer och lördagsetappen fem sträckor med en sammanlagd längd på 84 kilometer.

Just nu råder perfekta vintervägar i tävlingsområdet och arrangörerna är inte speciellt oroliga över de plusgrader som väntas under veckan.

TV4 Plus bevakar årets rally-SM och visar inslaget från Bergslagsrallyt på söndag kväll.

Radio City kommer att sända från SM-premiären på frekvensen 96,3 Mhz.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons