Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många V75-chanser för Dalarna

Annons

Hela 13 dalaekipage provar lyckan i travets elitserie när V75 drar in på Romme på lördag.

En sportslig godbit sett med hemmaögon således, denna V75-omgång som även lockar med 19,5 miljoner jackpot-kronor i sjurättspotten.

En ensam vinnare på Romme kan få 43 miljoner kronor för sju rätt. Uppdelningen för de tre vinstgrupperna blir följande: 43 miljoner kronor finns i sjurätts-potten, tolv miljoner kronor i sexrättspotten och 24 miljoner kronor i femrättspotten.

Som en extra hjälp på traven i jakten på jackpotmiljonerna bjuder tidningen i dag på en tipsrapport för alla dalahästarna. Rommetränaren Fredrik Linders båda chanser, Haddock och Lady Crow, läser ni i artikeln här ovan.

Newsworthy (lopp 4, V75-1):

- Har form för en tätplats. Hon är snabb ut, men jag är osäker på om jag ska ladda från start, baissar Leif Witasp.

The Bad Bride (lopp 5, V75-2):

- Har bra form och var okey även senast. Jag kör så mycket det går från start för jag vill vara med där framme direkt.

- Det här ser lovande ut och vi har en vettig segerchans, meddelar Mikael Lindmark.

Super Light (lopp 6, V75-3):

- Var stark i måndagsjobbet. Scarlet Knight är oslagbar, men vi kan vara tvåa eller trea, säger Jörgen West-holm.

King One (lopp 6, V75-3):

- Formen är jättebra och "Kingen" är en Gulddivisionshäst numer och han ska kunna vara trea-fyra, tycker Kjell O Jonsson.

Nyby Exet (lopp 6, V75-3):

- Min häst gör sin andra start i Gulddivisionen. Formen är bra och vi har ett fint smygläge. Scarlet Knight är lite väl svettig att slå, men med klaff på loppet är det en hygglig platschans, analyserar Mikael Lindmark.Glöding (lopp 8, V75-5):

- Var bra senast. Vår chans, över lite opassande distans, är att det blir ett stenhårt tempo. Glöding har bra fart och styrka och ingen av konkurrenterna är oslagbara, säger Hars Tage Eriksson.

Quenola Buttler (lopp 9, V75-6):

- Gör sina bästa lopp i ledningen och jag laddar för spets. Är hon lika bra som på slutet är jag inte främmande för att hon kan vinna.

- Quenola Buttler har vunnit klass III och klass II på Solvalla i somras och jag tar gärna en klass I-seger på lördag, säger Fredrik Pedersen.

Village King (lopp 9, V75-6):

- Är jämn och säker. Har ett bra smygläge och platschans kan det vara, säger Kajsa Frick.

Makeout (lopp 9, V75-6):

- Blev ömfotad senast och går med skor på lördag. Går ett jobb i dag (läs onsdag) och är han okey blir det start, men det känns som det blir svårt att vinna, säger "Benka" Olsson.

Non Stop Gossip (lopp 9, V75-6):

- Var bra senast. Kommer att gå barfota runt om och gör ett bra lopp igen. Han är den av mina chanser som ska streckas, meddelar Jörgen Westholm.

Villevalle Victory (lopp 10, V75-7):

- Är jättefin och pigg och min häst trivs bra på Romme. Han har slagit flera av konkurrenterna tidigare, bland annat Super Zeb från dödens.

- Positionerna avgör och klaffar det ska det vara en ganska bra chans, hälsar Susanne Richter.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons