Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många startade i Uvbergsloppet

Annons

Inte helt oväntat var det Dick Larsson, Rasbo MK, i en Mazda, som var snabbast uppför den knappt 2,5 kilometer långa Uvbergsbacken i Smedjebacken.

Dalaframgångarna var Per-Olof Gruhs, Vansbro MK, trea i klass 1 och Tobias Johansson, Ludvika MS, som var trea efter Dick Larsson. Även Anders Jonsen, SMK Dala, lyckades knipa en tredjeplats i sin klass.

Arrangören för Uvbergsloppet, Bärke MK, hade satt ett tak på 120 startande i tävlingen, men det fick de höja till 150 förare. Men sen var det stopp.

De förväntningar som fanns inför tävlingen infriades också i stort sett. Dick Larsson, Rasbo är mycket svårslagen i den här typen av tävlingar och han avvek inte det minsta från det i Uvbergsbacken. Han körde klockrent och var snabbast i alla tre åken.

Han hade 2,37 sekunder tillgodo på Patrik Fredriksson, Fagersta, i en Mitshubishi när de två bästa åken räknades samman.

Trea efter honom var Tobias Johansson och han var fem hundradelar efter Fredriksson.

- Jag kan inte stå på för fullt, jag åker till Sydsvenska rallyt på tisdag och då måste bilen vara hel, konstaterade Tobias.

I klass 3 blev det en hel del dramatik i sista åket med avåkningar och rullningar som gjorde att ett tiotal bilar fick köra om sina åk.

Mats Jönsson, SMK Hälsinge, vann klass 3 och bästa Dalaåkare blev Tomas Olsson, Borlänge MK, på en sjätteplats.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons