Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många juniorer i Hedemoras damlag

Annons

Damlag och damlag. Bland de spelare som fanns på plats i Vasahallen var de flesta juniorer.

Det är också så det är tänkt inför den här säsongen, att stommen ska bestå av juniorer, men med förstärkning av damspelare.

- Det finns inte så många andra alternativ eftersom det inte blir någon juniorserie den här säsongen, konstaterar lagets nye tränare Reidar Ericson.

Vid det första uppsamlingstillfället hade han inte en aning om hur många spelare som skulle kunna tänkas dyka upp, men någon fara att spelarmaterialet blir för skralt är det inte.

- Nej, det är åtminstone 17-18 spelare på papperet som kommer att fortsätta. Fler än drygt 20 går det knappt att vara, med tanke på laguttagningar och träningskvalitet, fortsätter Reidar.

Förra säsongen bestod flera av lagen i damtrean av rena juniorlag, men det är ändå ett stort steg att ta klivet upp i damserien och målsättningen blir först och främst att etablera laget i division III.

- Det allra första målet blir att svetsa samman spelarna till ett lag. Som det ser ut nu vet jag ju inte exakt vilka som dyker upp och inte. Först då kan vi prata igenom målsättningen, säger Reidar.

Årets seriespel börjar inte förrän i oktober, så innebandydamerna har tid på sig att spela ihop sig innan det är dags för den första matchen.

Elinor Jax, som spelar back i laget, tycker att det är roligt att laget tar klivet upp i damserien och ser fram emot att få med några damspelare i truppen. Dessutom hoppas hon att träningsnärvaron blir bättre i och med uppflyttningen.

- Förra säsongen var det lite si och så med folk på träningarna. Men jag tror att det kommer att bli bättre eftersom det är mer på allvar nu, säger hon.

En sak som åtminstone kommer att bli bättre är att laget får träna på stor plan två gånger i veckan, i egenskap av att vara damer och inte juniorer.

Det kommer antagligen bli ett tufft men lärorikt år för juniorspelarna. Även om de hänger med tempomässigt får de räkna med att närkamperna blir hårdare.

- Ja, vi måste nog tuffa till oss lite, avslutar Elinor.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons