Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många bollar i luften

Annons

Morakillen Peter Erikssons karriär har onekligen gått mot allt högre höjder.

- Jobbet här i M7 skiljer sig inte mycket från det jag hade hos Mora IBF, säger Peter.

1995 flyttade Peter från Mora till Borås, där han studerade till dataekonom på högskolan. Sedan började han med ett projekt kallat STARK, vars syfte var att skapa kontakter mellan studenter och arbetsgivare i Sjuhäradsbygden.

Men i slutet av förra året sade Peter upp sig från sitt STARK-jobb och tillbringade fyra och en halv månad i Brasilien.

I slutet av april kom han hem till Borås igen, utan jobb.

Men goda kontakter med folk i och runt styrelsen i M7 som följt Peters i hans tidigare jobb utmynnade i att han blev erbjuden jobbet som klubbdirektör i M7 Basket.

I fredags stegade han in på basketklubbens kansli i Borås för att påbörja sitt nya jobb som klubbdirektör, med ansvar för hela föreningens verksamhet.

Och han har en diger arbetsuppgift framför sig.

Först och främst gäller det för honom att få i hop ett slagkraftigt lag. I dagsläget har M7 bara fyra spelare under kontrakt.

Dessutom saknas en coach.

- Men inom de närmaste dagarna ska det vara klart med flera spelare, och i nästa vecka bör även en coach vara klar, säger Peter.

Men det är inte bara spelarbrist som Peter har att ta tag i. Det ekonomiska läget inom M7 är inte längre det allra bästa.

- Efter Magic Johnson-grejen gick luften ur föreningen. De två senaste säsongerna har varit tunga både ekonomiskt och sportsligt. Det fanns ett konkurshot över föreningen så sent som för två veckor sedan. Men nu är vi på väg upp. Så det är ett bra läge för mig att komma in.

- Mitt jobb blir att blicka framåt, inte bakåt, säger Peter.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons