Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måndagstrav populärt

Annons

Hemmahästarna höll sig väl framme under kvällen. Leif Witasp inledde med treårige Friendly Friend. Från ledningen gjorde stoet ett trevligt intryck då hon i karriärens andra start grejade den första segern.

- Det är en väldigt travsäker och fin travare. Jag hade mest bara att åka med, konstaterade Witasp belåtet efter segern via ett 1.17-varv till slut.

Kollega Hans R Strömberg ville inte vara sämre och åkte direkt i loppet efter ut och vann med amatörtränade (Ingegerd Björklund) Askö V.I.P.

När hästen för första gången i karriären travade felfritt var det också dags för första segern. Efter ett lopp i rygg på ledaren gled Strömberg ut i andraspår halvvarvet från mål och vann sedan säkert.

Mera amatörframgångar i V5-spelets andra avdelning. Och även här handlade det om en häst som spräckte segernollan. Den av Patrik O Sundberg tränade Rapid Girl serverades ett lopp i rygg på ledaren av Sören Eriksson.

- Visst fick vi ett fint lopp, men hon avgjorde på bra sätt, berömde Sören efter treårsmärrens debutvinst.

Gunnar Asp är en annan av banans amatörer. Även han fick sin del med av priskakan då Kajsa Frick förtjänstfullt styrde Evil Dirt till seger. Från bakspår körde Kajsa ett fint lopp och fick draghjälp på sista långsidan.

- Hästen har haft form en längre tid och det var kul att äntligen få sätta dit honom, sa Kajsa.

Det högst doterade loppet – ett fyraåringsrace med 25 000 kronor i förstapris – lade dock Rommetravet beslag på. Detta tack vare Jan ”Purjo” Andersson och hans Peach Penny.

- Jag hade tänkt att vara med och köra om ledningen, men hon tog inte tag i grejorna från start, sa ”Purjo”.

Så det blev till att ändra taktik. Tredje par utvändigt blev det istället och då tempot i täten var bra, kunde ”Purjo” gotta sig där till 400 m från mål. Över upploppet avgjorde stoet sedan i fin stil på nya rekordet 1.14,6a/1640 m.

En som hade all anledning att vara nöjd med sitt Rättviksbesök denna kväll var Bollnästränaren Bo Landgren. Han grejade nämligen en snygg dubbelseger med Audhild och Made Of Gold.

Mer läsning

Annons