Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma Mia

Annons

I ett BS-lag med en medelålder under 20 år är Mia med sina 24 år rena veteranen.

A-lagsdebuten gjorde hon som 15-åring för nio år sedan och efter spel i division 3 och en säsong i division 4, fick Mia förra säsongen spela division 2-fotboll med sin moderklubb.

En säsong som för henne personligen var något av en mellansäsong.

Anledningen till det är dottern Lova som föddes i december 2002.

- På grund av graviditeten spelade jag bara halva säsongen 2002, när vi gick upp och sedan kom jag tillbaka först i april i fjol, när det blev grässpel, berättar hon.

Även om Mia tränat på egen hand under graviditeten och efter barnafödandet tog det tid för henne att komma tillbaka i gammalt gott slag.

- Det gick i och för sig lättare än jag trodde, men ändå tog det nästan hela säsongen att komma upp i min normala kapacitet.

Trots problemen gjorde Mia under hela säsongen det hon som forward alltid varit duktig på - att göra mål.

- Ja, det blev ganska många och jag gjorde nog flest mål av alla.

I början av fjolårssäsongen spelade Falu BS med Mia som ensam forward, men ganska snabbt övergavs det för spel med en tremannakedja.

- Det kändes mycket bättre. Även om jag är ganska bra på att ta emot bollen och hålla den, blev det ensamt där uppe på topp när vi spelade med bara mig som forward.

Till den här säsongen har Mia kunnat träna ordentligt under försäsongen och det är ett starkare, mer vältränat BS-lag som kommer till spel i år.

- Absolut. Vi har tränat hårt och känner oss starkare som lag. Dessutom hade många av dem som var med i fjol knappt spelat seniorfotboll tidigare. Nu har de fått mer rutin.

Hur långt kan det här BS-laget nå. Är det realistiskt att på sikt hoppas på spel i division 1?

- Det tror jag. I alla fall om vi får behålla hela laget. Det är ju många som är studenter, men om alla är kvar och satsar ska det kunna gå.

Fakta | Mia Eriksson

Född: 18 januari 1980.

Familj: Sambon Hasse och dottern Lova, 15 månader.

Bor: Lugent i Falun.

Position i laget: Forward.

Moderklubb: Falu BS.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons