Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktsbyte i Falu IF

Annons

Fredrik Alcén har varit en av FIF:s bästa spelare och en nyckelspelare i lagets jakt på nytt division 1-kontrakt.

Därför blev det en chockartad upplevelse för klubbledningen när den 20-årige målvaktens omedelbara övergång till Bofors blev klar i måndags.

- Det kom som en blixt från klar himmel, visserligen tränade Fredrik med Bofors under juluppehållet, men att han skulle försvinna redan den här säsongen hade jag inte väntat mig.

Efter ett snabbt tillkallat krismöte kunde dock FIF-ledningen presentera en ersättare för Alcén i form av 20-årige Marcus Ernlund, senast i Jonstorp i division 1, men född och uppväxt i Mora.

- En duktig kille som jag såg en del i fjol när han spelade med Tierp. Det känns skönt att få honom till klubben och slippa sätta all press på vår andremålvakt, Viktor Glans.

Hur blev hans övergång från Jonstorp möjlig?

- Vad jag har hört så kommer Jonstorp att begära ner sig i division 2 efter den här säsongen och därför släpper klubben redan nu i väg de spelare som vill det.

Eftersom Falu IF inte betalar någon lön eller annan ersättning till sina spelare, hade klubben inte mycket att sätta emot när Bofors ville ha över Alcén på kort varsel.

- Nej, de allsvenska lagen kan köra över oss fullständigt i sådana här fall. Hade vi försökt tvinga kvar Fredrik i klubben, hade det bara resulterat i en olycklig kille, så det var inget alternativ. Dessutom har Fredrik verkligen gjort sig förtjänt av den här chansen, säger Tomas Jonsson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons