Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung ser en ljusnande framtid

Annons

I år har MIF-skidor haft fyra ungdomar uttagna i dalalagen och det är det mesta föreningen haft någon gång.

Klubben hoppas givetvis mycket på ungdomarna också framöver.

Anneli Fagerlund har tränat ungdomarna, och hon ser en fin framtid för många av dem.

- Vi har satsat mycket på teknikträning och inte på något sätt hetsat fram resultat. Det är viktigt att vi har roligt på träningarna och det har också lett till bra reultat för den här gruppen på ett tiotal ungdomar, säger Anneli.

Ordföranden i skidsektionen, Sten-Inge Eriksson, tror också att Malung kommer att få fina framgångar när de här ungdomarna kommer in i junioråldern, men kanske också senare som seniorer.

- Det är länge sen vi hade ett seniorlag, men om några år kanske vi har bra lag på både herr- och damsidan om ungdomarna fortsätter att utvecklas, säger han.

Daniel Fagerlund blev femma på en distans i USM, vilket är en av de största framgångarna i MIF på många år.

Till helgen åker de tre tjejerna Pernilla Fagerlund, Hanna Nilsson och Kristina Lycke till Vännäs, för att deltaga i Kalle Anka Cup-finalen.

Där kommer det att bli tävlingar under tre dagar, med stora möjligheter för framgångar för de tre duktiga Malungstjejerna.

- Målsättningen med våra skidungdomar, som nu är på gång på allvar, är att skynda långsamt, och ger man dem bara tid så kommer säkerligen också framgångarna, säger Anneli Fagerlund.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons