Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung får rallysträcka

Annons

- Vi fortsätter att satsa på arrangemang med Hagfors som serviceplats och medelpunkt, säger tävlingsledaren Bertil Klarin. Och vi räknar med att det blir så åtminstone fram till och med 2005.

Det är Svenska Rallyt som har kontraktet med FIA - det internationella förbundet. Så fram till 2006 är Karlstad/Hagfors garanterad att få behålla tävlingarna.

Ifjol deklarerade dåvarande ordföranden i Svenska Bilsportförbundet, Jan-Olof Bohlin, att Östersund under en övergångstid förbereds på att kunna ta över tävlingarna.

- Nu får Östersund en egen tävling att träna på, berättar Klarin. Nästa år genomför de "Snowrally Sweden", som är en EM-deltävling.

SBF har bytt ordförande sedan förra året. Håkan Junfors heter den nye ordföranden.

- Och det återstår att höra vad Håkan har för inställning i frågan, säger Klarin. Det vi nu jobbar med är att hitta så vintersäkra dragningar av rallyt som möjligt, och det tror vi att vi klarar bra i trakterna mellan Värmland och Dalarna.

"Dalasträckorna" vid Granberget, söder om Lima, Sågen i Vansbro och Fredriksbergssträckorna finns kvar sen ifjol. Samtliga sträckor körs dessutom två gånger. Det innebär att grovt räknat hälften av Svenska Rallyts specialsträckor 2003 kommer att till stor del finnas inom Dalarna.

Några planer på transport till Falun för någon pibliksträcka på Lugnet finns dock inte.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons