Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsnålt Mora föll

Annons

- Jag börjar låta som en reprismaskin, men vi har så svårt att göra mål. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Mats Grötting, Moratränaren, efter 1-4-förlusten.

Efter åtta spelade matcher i Superallsvenskan stoltserar Mora med 13 gjorda mål.

Något som ger ett snitt på 1,6 gjorda mål per match!

Med ett sådant dåligt målsnitt, är det naturligtvis svårt att vinna några matcher.

- Vi kan inte spela mycket bättre än så här med de spelare vi har. Chanser skapade vi i massor, men några mål vill det bara inte bli, säger Grötting och lägger pannan i djupa veck.

Mot Björklöven sköt Mora 36 skott. En enda puck slank in bakom Tobias Lundström i "Lövenkassen".

En målvakt som visserligen spelade mycket bra, men utdelningen är naturligtvis alldeles för skral.

- Vi kommer liksom inte igenom, och pucken studsar inte vår väg heller. Men så länge vi skapar, finns förhoppningarna om att det ska lossna, säger Grötting.

Sex matcher återstår att spela. Mora är fastgjutet i tabellbotten och det ska mycket till om det ska bli fortsatt play-off-spel för dalalaget.

Men Moratränaren försöker ändå se framtiden an med viss tillförsikt.

- Nu är det Bofors borta på söndag som vi närmast siktar in oss på. Vinner vi där, kan vi vinna de återstående matcherna också. Men vi ska hur som helst göra en snygg avslutning på spelet i Superallsvenskan, lovar Grötting.

Men kan Mora spela som laget gjorde mot Björklöven, finns i alla fall hoppet om en positiv avslutning på serien.

Förutom matchens första fem-sex minuter, där gästerna var "ofina" nog att ta ledningen, var det här Moras match rent spelmässigt.

Men inte målmässigt.

Vilket inte minst visade sig av det enkla 3-1-målet, matchavgörande, som Lars Briell gjorde. En chans dök upp ur intet och pucken gick lättvindigt in mellan benen på Moramålvakten Bengt Höglund, som får ta på sig det målet.

Strax innan hade Morabacken Ismo Kuoppala missat öppet mål...

- Björklöven skapade lägen utifrån ingenting, men de har rutinerade spelare som läser spelet verkligen bra, berömmer Grötting.

- Men trots förlusten tycker jag att vi fick ett bra kvitto på att vi höjt oss spelmässigt sedan starten på serien. Nu spelar vi tuffare, krigar mer och har en helt annan inställning till det vi gör, fortsätter Moratränaren.

Bäst i Mora var backen Ismo Kuoppala, som stred tappert över hela banan. Bland forwards var det Håkan Bogg som var den mest konstruktive.

Ett bra inhopp gjorde också backen Thomas Skogs, som lär få spela från start i nästa match.

Emil Skoglund utgick knäskadad, men ska ändå kunna medverka i morgondagens match.

Målvakten Tobias Lundström och forwarden Christopher Marinucci var bäst hos gästerna, som inte såg ut som ett lag med elitserieambitioner.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons