Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmström klar för IBF

Annons

IBF Faluns trupp växte med ytterligare ett namn i går när Alftas talang Patrik Malmström skrev på för klubben.

- Det är en spelare som verkligen luktar sig till målchanser, säger IBF Faluns sportchef, Andreas Olsson.

Malmström, som fyller 18 år om två månader, svarade för 58 poäng på 20 matcher den senaste säsongen, fördelat på 42 mål och 16 assist.

För en månad sedan visade Malmström upp sig för IBF-ledningen i en så kallad testmatch, och nu har parterna kommit överens om ett treårskontrakt.

Men det var flera klubbar som intresserade av den talangfulle vänsterforwarden.

- Vad jag hört så var både Pixbo och Storvreta ute efter Patrik, men vi var tidigt ute i kontakterna med honom och det är så man måste jobba.

IBF-truppen har nu bara fyra platser kvar att fylla, en målvakt, två backar och en vänsterforward, men sportchefen Andreas Olsson är optimistisk i det fortsatta lagbygget.

På backsidan hoppas han på ett positivt svar från både Jonas Mönell från Älvstranden och Erik Hasselberg, som förhandlar om en förlängning av kontraktet med IBF Falun.

- Mönell har fått ett kontraktsförslag att svara ja eller nej på och både vi och Erik är intresserade av att han fortsätter i IBF. Men jag har lärt mig att inte ropa hej förrän allt är klart.

- Även på målvkatssidan har vi kommit långt och är nära en lösning, säger Andreas Olsson.

Helt klart är dock att forwarden Henrik Stjernberg, som IBF Falun varit intresserat av, blir kvar i Lesjöfors/Filipstad.

Mer läsning

Annons