Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö och Halmstad gör upp SM-guldet

Annons

Marcus Rosenberg blev HBK:s hjälte, då han prickade in båda Halmstadsmålen redan i första halvlek. HIF reducerade i andra halvlek, men kunde inte rubba serieledarna.

IFK Göteborg pressade på mot Mattias Asper i MFF-målet i andra halvlek efter ledning med 2-0 i halvtid. Peter Ijeh, i fjol i MFF, var hemmalagets stora spelare. Men närmare än reducering till 1-2 kom inte Ijeh och "Blåvitt". Bortalaget hade även de några riktigt bra chanser att avgöra i det dramatiska slutskedet.

Halmstad och Malmö har tre poäng ner till IFK inför slutomgången och Halmstad har det bästa utgångsläget med fyra mål bättre målskillnad än skåningarna.

Halmstad möter IFK Göteborg hemma i den sista omgången, medan Malmö möter Elfsborg, utan något att spela för, på hemmaplan.

I bottenstriden undviker Landskrona och Örebro kval, då Djurgården i 85:e minuten avgjorde med matchens enda mål borta mot Gif Sundsvall.

Giffarna möter nu Örgryte borta i en match där förloraren får möta Assyriska i kval. Sunds-vall har inför sista omgången en poäng mer än Örgryte och för norrlänningarna räcker det med att få oavgjort. (TT)

TT

Mer läsning

Annons