Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö bjöd på stor målfest

Annons

- Vi kom till Säfsens fritidsby i torsdags och reser hem igen på onsdag morgon, berättade Malmötränaren, Tom Prahl.

Ett träningsläger i naturskön dalamiljö, där Prahl trimmar sina pågar i försvars- och anfallsspel, som förhoppningsvis ska leda fram till en stark höstsäsong.

- En sådan här storseger ger oss mycket tillbaka, eftersom vi haft så mycket motvind tidigare, analyserade Prahl.

Nöjd med målfabrikationen men missnöjd med spelartruppens fysiska statusläge.

Storbacken Patrik Andersson har fortsatta hälproblem och spelade inte. Och i lördagsmatchen utgick yttermittfältaren Jon Inge Hölland och målvakten Mattias Asper efter skador. Återstår att se om de är kuranta till tisdagens träningsmatch mot Ludvika.

Målkungen Niklas Skoog sprattlade i alla fall till i lördags. Tre raka mål signerade Skoog var ett besked som garanterat gladde Malmöledningen.

Läckre brassen, Alfonso Alves, har dock mer att bevisa. Frånsett ett mål, ett par läckra dragningar och framspelningar, måste det finnas massor att få ut av hans kapacitet.

Örebro hade ett piggt anfallspar i Herish Kuhi och Patrik Anttonen. I övrigt såg det tunt ut och ekonomityngda Örebro SK går en högst osäker framtid till mötes.

Sportsligt som ekonomiskt.

MALMÖ-ÖREBRO

6-1 (1-1)

Målen: 0-1 Mikael Danielsson (18), 1-1 Niklas Skoog (40), 2-1 Niklas Skoog på straff (47), 3-1 självmål (63), 4-1 Niklas Skoog (67), 5-1 Alfonso Alves (73), 6-1 Darko Lukanovic (89).

Domare: Lars Kratz, Rättvik.

Publik: 425.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons