Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målmissar fällde Forssa

Annons

Det unga och orutinerade Forssalaget hade en tuff uppgift i seriepremiären.

Hemmastarka Sandvikens AIK på Jernvallens konstgräs tillhör inte säsongens lättaste matcher, men matchinledningen bjöd trots det på stor dominans från Borlängelagets sida.

Forssa, framför allt forwardsduon Johnny Harén och Andreas Wallin, vaskade fram ett antal frilägen under den första halvtimmen, dock utan att göra mål.

- Vi borde gjort ett antal mål under första halvtimmen. Men ju mer vi missade, så växte kammen på Sandvikenspelarna och spelet jämnades ut, konstaterar Stefan Göras.

I andra halvlek svängde spelet fram och tillbaka och med dryga 25 minuter spelade hade Johnny Harén ännu ett friläge utan att kunna sätta dit bollen.

I stället kontrade Sandviken till sig ett friläge i anfallet efter och Murat Ar kunde runda Stefan Lille i Forssamålet och göra 1-0.

Då hade matchklockan tickat fram till 72 minuter och på de knappa 20 minuter som återstod förmådde inte gästerna kvittera.

- Vi hade ändå några giftiga avslut på mål men vi skapade inte lika vassa chanser som i första halvlek. Hur som helst så borde vi gjort åtminstone två mål i matchen.

Forssa har ett yngre och mer orutinerat lag än på många år och behöver säkert ett antal matcher innan division 3-tempot sitter där.

I nästa match, nästa lördag, hemma mot nykomlingen Ockelbo ska förhoppningsvis den första trepoängaren komma.

- Det blir Ockelbo som ska få sota för den här förlusten, menar Stefan Göras.

I Forssa ger vi bästa betyget till målvakten Stefan Lille.

SANDVIKENS AIK-FORSSA

1-0 (0-0)

Målet: 1-0 (72) Murat Ar.

Domare: Christian Svärdling, Järfälla.

Publik: 183.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons