Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmiafejd i helgen

Annons

OK Malmia arrangerar i helgen stora nationella orienteringstävlingar i trakterna av Örtjärn, utanför Grängesberg.

Medeldistans lördag och långdistans söndag. Det är innehållet i årets "Malmiafejden", som avgörs i skogarna nordväst om samhället.

- Vi har riktigt bra startfält, det här ser ut att bli fina tävlingar, konstaterar biträdande tävlingsledaren Charlotta Kähäri.

Cirka 550 anmälda är det hittills till tävlingarna.

De tävlande spänner i ålder från unga inskolningslöpare till rutinerade rävar i 80-årsåldern.

Eftersom VM i Japan börjar till helgen saknas av naturliga skäl A-landslagslöparna, men det är ändå mycket starka orienterare som ställer upp i Grängesberg.

I D21 kan nämnas Katarina Borg, Södertälje-Nykvarn och förra helgens dubbelsegrare i Gyllbergen, Camilla Berglund, Sävedalen.

Bland H21-löparna finns också många spännande namn, som Jan Troeng, Linné (etta och tvåa i Gyllbergen), Daniel Kaipe, Leksand och Malungstrion Stephen Palmer, Lars och Anders Åkerman.

"Vildmark och skogsmark med inslag av sluttande sankmark och ett fåtal stigar. Måttlig till stark kupering med stora höjdpartier".

Så beskrivs tävlingsterrängen av OK Malmia.

- Det blir nog ganska tufft för löparna eftersom terrängen är kuperad och med en del sugande sankmark, utvecklar banläggaren Mikko Rankinen.

Han bedömer att löptiden för huvudklasserna blir cirka en halvtimme på medeldistansen och drygt det dubbla på söndagens långdistans.

Tävlingscentrum är Fjällgården, i närheten av Örtjärn.

"Foppa" till

Philadelphia

u Ishockeystjärnan Peter Forsberg har skrivit på för två år med Philadelphia Flyers, samma klubb som 1991 som första NHL-klubb värvade honom. Det skriver tidningen Sportbladets nätupplaga med hänvisning till en kanadensisk nätsida.

Tvåårskontraktet är enligt uppgift värt omkring 80 miljoner kronor. (TT)

TT

Mer läsning

Annons