Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkung abdikerar

Annons

- Det finns en minimal chans att jag spelar nästa säsong. Men i så fall blir det med Dala-Järna i trean, för att avsluta karriären där den började, säger Håkan.

Efter att spelat sina ungdomsår och ett par år som senior i Dala-Järna gick Håkan till Vansbro 1989. I VAIK blev det 164 seriematcher och närmare 110 mål i serie- och cupmatcher under åtta år i klubben.

1994 vann Håkan skytteligan i division 4 för första, men inte den sista, gången. Han gjorde den säsongen 14 mål. Året därpå blev det 16 fullträffar, hans bästa målskörd under Vansbroåren. Men mer skulle komma.

När Vansbro drabbades av spelarflykt inför säsongen 1997 valde även Håkan att dra vidare. Malungs IF hade inget emot att få en skyttekung, tackade och tog emot när Håkan skrev på. I Malung har det blivit sex säsonger och ett målsnitt på nästan 17 mål per säsong. Sammanlagt 100 mål på 130 seriematcher som han gjort för klubben.

Nämnas bör att Håkan inte missat en enda seriematch varken för Malung eller Vansbro. Det blev därmed 294 raka division 4 matcher - aldrig skadad, aldrig avstängd, aldrig utvisad.

I Malung har han haft flera riktigt fina säsonger. Debutåret i MIF gjorde han 20 mål. 1999 gjorde han sin bästa säsong målmässigt då han kom upp i 21 mål. Det året och ytterligare två år i rad vann Håkan Dalafyrans skytteliga. Tala om hat-tric.

Säsongen 2000 måste nog betraktas som hans bästa. Som MIF:s spelande tränare, i samarbete med Lars Håkman, vann Håkan skytteligan och belönades även med utmärkelsen "årets spelare" i division 4.

Lissel kommer att lämna ett tomrum efter sig i Malung. Utan de obligatoriska 15-20 mål som Håkan gjort varje säsong hade det förmodligen varit risk att Malung återfunnits längre ner i seriesystemet.

Malung har kanske lite bättre förutsättningar att finna en arvtagare än vad Vansbro hade när han gick därifrån.

Nu återstår bara att se om den blonde bombaren tar den "minimala chansen" och avslutar fotbollspelandet i Dala-Järna eller om skorna lagts på hyllan för gott.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons