Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkalas för Gustafs

Annons

Man kan också säga att det var lite lön för mödan. Sussie bor i Vansbro och åker till Gustafs tre gånger i veckan.

- Hon är en talang, född 1990, men har inte spelat så mycket ännu. Hon har varit skadad och sjuk under våren och så vill hon ju ha så bra betyg som möjligt i skolan. Det är det viktigaste, förklarade Gustafs tränare Björn Juhlin.

Sussie gjorde ett mål i den första halvleken och fyllde sedan på med ytterligare tre i den andra.

- I den första tryckte vi ihop spelet för mycket centralt. I halvtid sade vi till om mer kantspel och det tog tjejerna fasta på.

Och ska sanningen fram så kunde Gustafs ha vunnit med det dubbla. Speciellt i den första halvleken brände laget flera bra chanser. Anki Lindgren i hemmamålet hade all tid i världen att njuta av sommarvärmen då Surahammar inte presterade en målchans på 90 minuter.

- Vi ska inte dra för stora växlar av det här. Men det kan vara bra att få göra många mål och Surahammar har inte förlorat så här stort tidigare i serien.

Inför matchen mot Gustafs hade Surahammar släppt in 15 mål. Nu nästan fördubblades den kolumnen i tabellen.

Gustafs kom till spel med två raka förluster.

- Vi visste inte riktigt var vi stod så vi hade en extra samling före matchen i dag.

Den slog väl ut och Gustafs visade att laget har en bred trupp. Björn Juhlin saknade fem spelare på grund av skador och sjukdomar.

- Men de hade också kunnat vara med i truppen idag.

GUSTAFS-SURAHAMMAR

11-0 (4-0)

Målen: 1-0 (8) Emma Stenberg, 2-0 (10) Susanne Eriksson, 3-0 (40) Sara Sissala, 4-0 (43) Karolina Hedberg, 5-0 (46) Susanne Eriksson, 6-0 (60) Maja Sundqvist, 7-0 (61) Susanne Eriksson, 8-0 (64) Susanne Eriksson, 9-0 (71) Karolina Hedberg, 10-0 (79) Anna Boström, 11-0 (91) Anna Boström.

Domare: Peter Johansson, Borlänge.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons