Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkalas av Korsnäs - men hoppet var redan ute

Annons

Resultaten i lördagens omgång i division 3 gick inte Korsnäs väg. Chansen att klara kontraktet såg liten ut inför helgen – och nu är hoppet helt ute även i teorin.

– Vi har känt att det har varit mer eller mindre klart ett bra tag, så det kommer inte som någon överraskning direkt, menade assisterande tränaren Lars Blondin och fortsatte:

– Vi har en stor trupp med 35 namngivna spelare men när merparten är skadade, sjuka eller bortresta så är det svårt att spela ihop ett lag. Men en tabell ljuger så klart aldrig heller.

Sällskap till division 4 gör också tabelljumbon Valbo, vilka Korsnäs mötte på söndagen. Efter stor målfest vann Korsnäs med klara 6-0.

– Vi ville avsluta med god smak i munnen inför nästa säsong. Sen var det en nyttig erfarenhet för de yngre spelarna. Vi hade åtta juniorer i truppen, fem startade och två hoppade in. I vanliga fall har vi fyra i truppen.

I veckan började arbetet med att prata med spelarna om deras planer inför nästa säsong.

– Vi har inte hört någon som definitivt sagt att de inte vill spela kvar bara för att vi åkt ur. Vi surar inte ihop, nu tar vi nya tag i fyran, avslutade Korsnästränaren.

Vilket som blir det tredje direktnedflyttade laget blir ett krig in i det sista. Fjärde laget från slutet får kvala sig kvar.

Mer läsning

Annons