Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin tog URM-guld

Annons

Distanserna på sprint är 750 meter simning, två mil cykling och fem kilometer löpning. Efter den inledande simningen var Malin fem och en halv minut efter den ledande tjejen i klassen.

- Sedan hade jag bästa tiden på cyklingen.

Trots det hade hon övriga fyra deltagare framför sig inför den avslutande löpningen.

-Jag sprang förbi alla. Det var en skön känsla, säger 15-åriga Malin som var yngst i klassen.

Ingen av de övriga var i närheten av Malins tempo i löpningen. I mål var hon nästan en minut före tvåan Sandra Wilhelmsson, Stockholmspolisens IF. Malins klubbkamrat Emelie Gunnarsson slutade femma.

På söndagen var Malin nära att ta ytterligare en medalj i stafetten tillsammans med Linda Thorsberg och Matilda Buske. Malin avslutade även här vasst, men kom i mål ungefär 20 meter efter Stockholm City som tog bronset bakom segrande Heleneholm och tvåan Kvarnsveden.

Övriga Sätertriathleter på pallen var Oskar Sandberg och Gabriel Henriks, tvåa respektive trea i P11-12 samt Stina Jelk, trea i F13-14 och Ulf Gunnarsson, tvåa i H55-59.

Matilda Buske slutade sexa bland seniorerna, nära tre minuter efter segrande Tove Wiklund, Triathlon Syd.

Herrarnas seniorklass vanns av Jonas Djurback, Dalregementets IF, före Stockholm Citys Andreas Wiberg och Björn Andersson, Team Racerdepån.

- Det var lugnt på slutet, betydligt lugnare än förra året, konstaterade Djurback som lyckades försvara sitt guld.

I juniorklassen vann Djurbacks klubbkompis Erik Strand. Dessa båda såg sedan till att knipa ytterligare ett guld i stafetten tillsammans med Erik Olsson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons