Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin tar befälet

Annons

Svenska Gymnastikförbundet firar i år 100 år.

Den 4-6 juni blir det stort jubileumsfirande i Stockholm.

I samband med förbundsmötet den 6 kommer förbundet också att välja en ny ordförande efter Inger Båvner, som efter tio år avböjt ytterligare omval.

Valberedningens förslag: Malin Eggertz Forsmark, som under två år varit vice ordförande.

Malin är uppväxt i Falun och även meriterad som aktiv.

- Gymnos är min moderförening. Jag var med 1984 när vi vann trupp-SM och samma år när vi deltog i trupp-NM, berättar hon.

Två år senare lämnade hon Falun för Schweiz och jobbet som receptionist och sekreterare vid Internationella Olympiska Kommittén i Lausanne.

Hon har även jobbat på Riksidrottsförbundet och för Sveriges Olympiska Kommitté.

- Jag har ett allmänt brett idrottsintresse, säger Malin.

Sedan hösten 2002 har hon återknutit kontakten med Falun och Falu Kommun, där hon jobbar deltid som projektledare för profilområdet idrott.

- Jag pendlar mellan skånska Höllviken, där vi bor, Falun och Stockholm, där jag jobbar som tillförordnad generalsekreterare på gymnastikförbundet, berättar hon.

Från början av juni väntar alltså nu ett nytt stort uppdrag.

Det som ledare för 1 450 klubbar och 250 000 medlemmar, varav 19 000 licenserade gymnaster, i Svenska Gymnastikförbundet.

- Vi har tappat medlemmar det senaste decenniet, mycket på grund av en ökad konkurrens, men nu är det dags att vända trenden. Vårt utåtriktade barnprojekt är en viktig del i detta arbete, en satsning på ledarutveckling en annan, och jag tror också vi kan växa genom olika former av samverkan med andra organisationer. Vi måste helt enkelt synas bättre och mer och det kan vi göra på flera sätt, säger Malin.

Den kanske viktigaste arenan nådde gymnastikförbundet i veckan.

En för Malin Eggertz Forsmark inte alls okänd arena - OS.

Efter 14:eplatsen i kvalet vid EM i Amsterdam fick Veronica Wagner, Stockholm Top Gymnastics, klartecken att åka till Aten i sommar.

- Alla stjärnor är viktiga för vår verksamhet, som förebilder. Se bara på friidrotten. Massor av ungar tränar efter framgångarna i somras och fotbollstjejerna har ju också fått nya idoler. Vi har jobbat mycket med att profilera Veronica, så det känns jättekul att hon är klar, säger Malin Eggertz Forsmark.

Hon har fått en flygande start på sitt nya förtroendeuppdrag.

Innan hon ens tillträtt...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons