Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin överraskade i SM

Annons

Malin har inte blandat sig i segerdiskussionen i klassen tidigare i vinter. Och inte trodde hon att det skulle bli någon seger i lördags heller.

I varvningen var hon ordentligt distanserad av ledande Johanna Edin. Och när det dessutom blev ytterligare några småbommar av Malin på den andra av de två slingor som tjejerna hade att avverka, höll hon på att tappa öronen då hon på upploppet möttes av beskedet att hon var på väg mot SM-segern. Knappa minuten blev segermarginalen till tvåan Ida Arnesson som deltog i JVM förra veckan.

Desto hårdare då var det för Ludvikasonen Johan Höök. Han tog hem segern genom att i spurten lämna bland annat kompisarna Martin Hammarberg och Jörgen Johansson bakom sig i spurten.

Förra segern kom för två år sen i Vittjärv.

- Det är kul med skidO som omväxling till längdskidåkningen. Dessutom är det bra teknikträning att köra i de smala och knixiga spåren, sade Johan som hoppas kunna få in ett SM-lopp ytterligare i vinterns tävlingsprogram.

I seniorklassern dominerade de fyra åkare som redan fått klartecken till VM-start i Bulgarien 23 februari - 3 mars.

Stora Tuna-fostrade Tomas Löfgren, numer i Östersunds-klubben Fältjägarnas, sopade hem sitt tredje SM-tecken.

Närmast följde nye klubbkompisen Bertil Nordkvist. Kvarnsvedens Claes Turesson gav sig själv och sambon Lena Hasselström en fin present genom att äntligen slå sig in bland de tre bästa. Något som gör att han på Domnarvets Tobias Åslunds bekostnad får göra klubbkompisen Bengt Leandersson sällskap till Bulgarien.

- Claes imponerade. Hans rutin behövs i VM-stafetten. När jag tittade på lediga platser på de olika distanserna behövde jag masstarts- och sprintåkare. Det fällde utslaget, förklarade förbundskapten Robin Johansson.

I gårdagens SkiO-Tour i budkavle visade Claes sin budkavleförmåga genom att skicka ut Bengt Leandersson i klar ledning på slutsträckan. Trots det lyckades lördagens tätduo snuva de svartgula bruksåkarna på segern.

Domnarvets Camilla Moris och Johanna Maxén slutade fyra. Bra precis fyra minuter efter segrande Vittjärv.

PER NYLANDER

Mer läsning

Annons