Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin debuterar i a-landslaget

Annons

Klubbkamraten i Djurgården/

Älvsjö Linda Fagerström tvingades tacka nej till EM-kvalet på grund av en ljumskskada och då öppnades dörren för Malin Nykvist.

Den snart 25-åriga mittfältaren har gjort sammanlagt 45 landskamper i flick- och U21-landslag. Nu hoppas hon förstås även på att få göra sin första a-landskamp också.

- Ända sedan jag var 18-19 år har jag väntat på att få spela i a-landslaget, men alltid har det varit skador eller sjukdom som förstört för mig. I år har jag sluppit skador och sjukdomar och det bidrar till att jag blivit uttagen, menar Malin.

EM-kvaltruppen består av 20 spelare och 16 blir uttagna till lördagsmatchen mot Schweiz.

- Vi kör två träningspass innan lördag och alla som kommer med i truppen har samma chans. Men jag inser att mina chanser att får spela inte är så stora. Får jag sitta på bänken är jag nöjd.

Sverige leder EM-kvalgruppen efter full pott, tolv poäng, på de fyra första matcherna och är förstås storfavoriter till att vinna gruppen och ta en direktplats till EM-slutspelet 2005.

Malin Nykvists kontrakt med Djurgården/Älvsjö sträcker sig även över säsongen 2005, men hon tar ett år i taget.

- Jag har rätt att bryta kontraktet efter den här säsongen, men mitt närmaste mål är att ta en plats i EM-truppen till nästa år och att spela Womens Cup med Djurgården/Älvsjö.

Regerande svenska mästarna Djurgården/Älvsjö tillhör förstås favoritlagen till SM-guldet även den här säsongen. Och säsongen har börjat på bästa tänkbara sätt med två segrar.

- Det handlar väl om tre lag, vi, Malmö och Umeå, men Hammarby är ett lag som gått framåt. Men jag tycker ändå att glappet mellan topplagen och mittenlagen minskat.

Civilt jobbar Malin deltid vid ett gasbolag, men hon hoppas kunna gå ner ytterligare i arbetstid.

- Just nu jobbar jag 70 procent, men jag vill jobba ännu mindre för att kunna vara mer människa. Helt enkelt få mer fritid.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons