Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målglada tjejer

Annons

Linda Csagola gav BS ledningen efter en halvtimme och Kristin Ek ökade på till 2-0 fem minuter före paus. Men ledningen kunde varit mycket större.

- Vår effektivitet kunde varit bättre, tycker tränaren Stefan Ek.

I andra halvlek radade BS upp chanser. De var dock dåliga på att förvalta chanserna och få bollar gick på mål - tills dess att Maria Eriksson rann igenom och gjorde 3-0.

När Fanny Lövgren stötte in 4-0 på volley efter en hörna var Surahammar ett slaget lag och BS slog av på farten.

Segern var klar, frågan var bara hur stor segern skulle bli.

Svaret blev 6-0.

Maria Eriksson rullade enkelt in 5-0-målet på ett friläge där Surahammars målvakt var helt felplacerad.

- Det var stabilt matchen igenom och det finns egentligen inte så mycket att orda om matchen. Planen var seg i mitten så vi försökte rulla runt på kanterna och lyckades ganska bra med det.

- Sedan kan man alltid önska att vi gör fler mål när vi skapar så mycket, men ändå. Efter en seger med sex måls marginal kan man inte gå omkring och vara missnöjd, säger Stefan Ek.

Hela laget var stabilt och det är svårt att lyfta fram någon speciell. Däremot var det en rolig överraskning då 15-åriga Joanna Snell fick komma in för andra matchen i rad och dessutom fastställa slutresultatet till 6-0.

- Väldigt roligt att hon fick göra mål också, konstaterar en nöjd Stefan Ek.

Surahammar hade två avslut i andra halvlek: Ett skott fem-sex meter utanför och en boll som med knapp styrfart nådde fram till Faluns målvakt. En riktigt pinsam insats.

Pinsam var inte Maria Eriksson som alltså gjorde två nya mål. Nu har hon gjort 26 mål på 13 matcher.

Målsnittet ligger på två mål per match. Det är mycket imponerande och om någon annan vinner skytteligan är det en skräll.

FALU BS-SURAHAMMAR

6-0 (2-0)

Målen: 1-0 (30) Linda Csagola, 2-0 (40) Kristin Ek, 3-0 (57) Maria Eriksson, 4-0 (61) Fanny Lövgren, 5-0 (72) Maria Eriksson, 6-0 (86) Joanna Snell.

Domare: Karl-Oskar Tollsten, Borlänge.

Publik: 70.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons