Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål gav värdefull poäng

Annons

Det var mittbacken Karin Lissel som låg bakom Ornäs fina start. På en frispark, slagen av Julia Bhy, höll sig Karin framme och nickade hårt mot högerkrysset vilket ställde förre Ornäsmålvakten Maria Wåhlström.

En smakstart för Ornäs och hemmaspelarna växte direkt i slagstyrka. Och bra var det. För Eskilstunaspelarna var ettriga och tuffa. I överkant dessutom vilket fem varningar för ojuste spel påvisar.

- Vi visste på förhand att det skulle bli tufft i dag. Tjejerna stod upp bra och sett till de målchanser vi skapade borde vi ha gjort ytterligare något mål, sa Ornäs tränare, Göran Arnberg.

Säkert nöjd med den poäng laget ändå erövrade. För i andra halvlek gled initiativet allt mer över till aggressiva Eskilstuna. Kvitteringen av Sara Fröjdfeldt, snyggt frispelad i djupled av duktiga Ida-Linn Mats, gav extra råg i ryggen. Och efter att Marie Arnberg-Persson tvingats utgå på grund av krampkänning, med dryga kvarten kvar, dominerade Eskilstuna matchbilden.

Ornäs backlinje stod dock pall, vars lagdels bäste var Marie Salander, som vikarierade för avstängde mittbacken Malin Ericson.

Oavgjort får anses vara rättvist. I ett jämnt Ornäs fanns topparna i nämnda Marie Salander, Karin Lissel, ytterbacken Frida Thomson, som nu gjorde sin första match och Marie Arnberg-Persson.

Mer läsning

Annons