Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål-4-verkeriet

Annons

Janssons fyra mål var förstås den enskilt störst bidragande orsaken till BS-poängen på Motala Isstadion.

Dessutom hade Jansson ett gyllene läge till ett femte mål, men straffen i den 59:e minuten gick rakt på hemmamålvakten Martin Heurlén.

- Jag fick vänta riktigt länge innan jag fick slå straffen och det är aldrig bra. Jag bestämde mig för att skjuta högt, men den gick mitt på, berättar Jansson.

Däremot trodde nog de flesta att Motalmålvakten räddade Janssons straff i första halvleks slutsekunder, men bollen letade sig precis över mållinjen fram till 4-2.

- Den gick under armen på målvakten. Jag bestämde mig för att skjuta lågt för en gångs skull, men det var ingen bra straff, säger Jansson.

Fyra mål av i en match är naturligtvis riktigt bra och BS-tränaren Sören Persson passade på att hylla sin poängräddare.

- Jag har inte berömt honom på hela säsongen, men nu måste jag säga att nummer tolv (Jansson) är oerhört betydelsefull för oss, säger Persson.

Men mest nöjd var ändå Persson med den förändring av matchbilden hans lag åstadkom i den andra halvleken.

Motalas halvtidsledningen med 4-2 var fullt rättvis, även om några av hemmamålen var turbetonade.

Men i andra halvlek klev BS-laget upp i plan och tog över matchen.

Mittfältsmotorn Dan Hjelm kunde inte spela på grund av förkylning och i hans frånvaro var spelet ängsligt och passivt i första halvlek.

I andra halvlek tog fler spelare ansvar för både uppåkningar och speluppbyggnad och det gav resultat.

- Det var skönt att vi fick bevisa för oss själva att allt inte hänger på Dan Hjelm och som vi spelade i andra halvlek är jag jättenöjd. Flera spelare som Micke Olsson och Tomas Hellberg går in och bara kör, berömmer Persson.

Det här var femte matchen för säsongen som BS vände ett hotande nederlag till oavgjort eller seger och den moraliska styrka spelarna visar upp är beundransvärd.

Men i slutsekunden var det nära att Motala gjort segermålet. Först räddade BS-målvakten Jonas "Skorven" Persson friläget från Magnus Sjöholm och den efterföljande hörnan gick utanför.

- Jag hoppades att han skulle skjuta lågt och jag tror att jag fick den längst ut på skridskon, säger "Skorven" om den matchavgörande räddningen.

I och med det oavgjorda resultatet har Falu BS fortfarande bara två poäng upp till Motala.

- Hade Motala vunnit hade de haft sju poäng och vi bara tre och inför omstarten hade jag målsättningen att vi skulle ha tagit två poäng på söndag kväll och nu har vi gjort det, säger Sören Persson.


MOTALA-FALU BS

5-5 (4-2)

Målen: 1-0 (13) Mattias Sjöholm (hörna), 2-0 (15) Jonas Eriksson (Erik Ågren), 3-0 (19) Patrik Spångberg (hörna), 3-1 (27) Tomas Jansson (hörna), 4-1 (35) Jonas Eriksson (Peder Mannerberg), 4-2 (45) Tomas Jansson (straff), 4-3 (55) Tomas Jansson (Mikael Olsson), 4-4 (61) Anders Lindén, 5-4 (63) Peder Mannerberg (Mattias Sjöholm), 5-5 (88) Tomas Jansson (hörna).

Hörnor: 11-8 (6-5).

Utvisningar, Motala: Lars Bryngelsson 10+5, Mattias Sjöholm 10, Johan Malmqvist 10. Falu BS: Joakim Folkesson 10+5, Jörgen Momqvist 5.

Domare: Mikael Karlsson, Vänersborg.

Publik: 826.

Falu BS på Motala Isstadion: Jonas Persson (Johan Hedberg) - Anders Gunnarsson - Tomas Hellberg, Joakim Folkesson, Kenneth Spångberg, Jörgen Momqvist - Mikael Olsson, Anders Lindén, Jonas Henniger, Johan Rubensson - Andreas Lysell.

Abytare: Anders Westin, Tomas Jansson, Jonas Andersson.

III Tomas Jansson

II Anders Lindén

I Mikael Olsson

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons