Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus slog banrekord i Grönklitt

Annons

På ny rekordtid, 1.52.16 över den 42 kilometer långa banan, tog Magnus en överlägsen seger och tvåan, IFK Moras Mattias Svahn, blev distanserad 44 sekunder.

Det var naturligtvis en nöjd Magnus som kunde notera sin första seger för säsongen.

- Ja, det gick bra i dag, kände mig pigg hela tiden, sa segraren efter loppet.

Några segertankar fanns dock inte innan loppet för Falun-Borlängeåkaren.

- Nej, det hade jag väl inte. Man vet aldrig hur glidet är inför ett sånt här långlopp, men i dag hade jag perfekta skidor.

Trots lite nysnö kunde Grönklitt bjuda på mycket bra spår och Jonssons tid var nästan 20 minuter snabbare än fjolårets segrartid.

- Det var väl inget blixtföre direkt, men det var hårt under nysnön så det gick ganska lätt, menade Jonsson som hela tiden låg framme i täten.

Ett bra tag var det fem åkare som låg med där framme, men några kilometer in på det andra varvet krokade tre åkare ihop och Magnus Jonsson tillsammans Mattias Svahn fick en lucka till trion.

Med runt en mil kvar tackade Jonsson för sällskapet och drog även ifrån Svahn.

- Han gjorde ett ryck i en slakmota och jag var helt enkelt för klen för att haka på, sa Svahn ,som var mycket nöjd med sin andraplats

- Ja, det här var helt klart ett fall framåt och en bra genomkörare för mig, menade Mattias som nyligen kommit tillbaka efter att ha varit borta en månad på grund av inflammation i armbågen.

I damklassen över 21 kilometer segrade Vansbros Anna-Karin Strömstedt. Anna-Karin vann på 1.02.45 och var 41 sekunder före tvåan Anna-Maria Mikaelsson, Delsbo.

Till sist kan vi nämna att Orsas Sofia Byhlinder fick vinna D 17-18 på hemmaplan.

På grund av snöbrist hade arrangerande Kvarnsvedens GoIF tvingats flytta Maserloppet till Grönklitt, vilket inte var första gången.

- Jag tror vi har varit här sex-sju gånger bara under den sensate tioårsperioden, sa Lars-Erik Rosenqvist i arrangörsstaben som kunde räkna in närmare 200 deltagare.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons