Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnertoft gör snart comeback i Malmö

Annons

- Jag har haft problem med armbågen i två år och opererade den efter förra säsongen. Men jag slog upp skadan ett par gånger på försäsongen och efter premiären beslutade vi att armbågen skulle få läka ihop i lugn och ro.

Armbågsskadan har han dragits med de senaste säsongerna.

- Det har strulat en hel del. Jag har haft broskknutar och sår som har blivit infekterade.

Nu är han återställd och inom den närmaste tiden börjar Falukillen sin tolfte säsong i Skåneklubben på riktigt.

- Jag har vilat och kunnat träna upp armen ordentligt. Så nu känns allt bra igen.

Du är verkligen en veteran i Redhawks. Har du aldrig varit sugen på att prova något annat?

- Jag trivs så bra här nere och klubben är nöjd med mig. Så det har aldrig funnits någon anledning till att söka något nytt. Bara för att jag har stannat i klubben, tycker jag inte att det har rullat på i en trist lunk. Vi har bytt så många spelare och tränare genom åren, så det dyker alltid upp nya utmaningar här.

Hur bra är Malmö Redhawks i år?

- När säsongen började kändes det som om vi var bättre än förra säsongen. Detsamma gäller nog även för övriga lag. Nu har vi fått in några nya spelare som förhoppningsvis kan betyda lite extra för laget.

Och snart är även du med?

- Ja, det är bara att träna på. Än saknas det lite matchtempo och jag spelar nog inte mot Frölunda på torsdag. Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag kan spela igen.

Poängmässigt gjorde Magnertoft sin näst bästa säsong i Malmö förra säsongen. Då stannade han på 21 (10+11) poäng, för övrigt den enda säsongen då grovjobbaren från Falun nått tvåsiffrigt i målkolumnen.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons