Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Magda" hittade vinnarspåret

Annons

För maken Henrik som på fredagen åkte in på en andraplats gick det tyngre.

Han blev varvad och fick inte fullfölja loppet.

Magdalena Forsberg hittade snabbt tillbaka till vinnarspåret efter fredagens fadäs i världscupen i skidskytte, då hon vid en av skjutstationerna sköt på fel tavla.

På lördagen hade hon bara en bom och vann säkert masstarten i Osrblie, Slovakien, 33 sekunder före ryskan Olga Pyleva (en bom) och 52 sekunder före tyskan Uschi Disl (fyra).

Loppet avgjordes på den sista skjutningen. Pyleva var några sekunder före ''Magda'' in på vallen, men sköt en bom och fick ge sig ut på en straffrunda. Magdalena, däremot, sköt fullt och kunde hänga på sig bössan och skida mot säsongens sjätte seger.

- Jag tittade upp på Pylevas tavla när jag skjutit klart och såg att hon hade en bom. Då visste jag att det var klart, säger Magdalena.

Nu väntar ett kortare tävlingsuppehåll före nästa världscuptävling den 9 januari, men det blir ingen vila för Magda.

- Jag ska träna rätt hårt nu under uppehållet. Det hinner man inte med när man ligger ute och tävlar.

Magda leder världscupen sammanlagt. Hon är 44 poäng före Andrea Henkel och 57 poäng före ryskan Pyleva.

Henrik Forsberg kunde inte följa upp fredagens andraplats på lördagen. Henrik blev varvad och fick inte fullfölja loppet. Han hade då bommat tio skott.

Bäste svensk blev Björn Ferry, som slutade på en 16:e plats, två minuter och 20 sekunder efter segrande Vesa Hietalahti, Finland. Ferry, som gör sin första säsong som skidskytt, inledde loppet starkt och sköt fullt på de två första stationerna, men missade fyra skott på de två avslutande. (TT)

STEFAN SERRANDER

Mer läsning

Annons