Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyfter mot slutspel

Annons

Moramålvakten hade en svettig afton mot svenska mästarna från Karlstad. Av 40 skott stod han i vägen för 38 och Juha var naturligtvis en av de stora matchvinnarna i ett heroiskt kämpande hemmalag.

Inte minst lyckades Pitkämäki stå emot då gästerna i slutet av matchen låg på som bålgetingar för att nå en kvittering. Med en och en halv minut kvar lämnade Daniel Henriksson FBK-kassen och Färjestad satsade allt framåt.

- Visst var det trångt framför mål, men det är bara att försöka se pucken så gott det går. Sedan hade jag bra hjälp av försvaret, berömde Pitkämäki sina lagkompisar.

Två puckar fick han släppa bakom sig. Färjestads reducering till 1-2 kom efter en styrning och är inte så mycket att orda om, för-utom att MIK än en gång släppte in mål i power play. Men Karlstadslagets andra mål upprörde känslorna hos den 27-årige finske burväktaren.

Esa Pirnes mål kom i numerärt överläge. MIK-spelaren som drog på sig ut- visningen minuten innan reduceringen var - Juha Pitkämäki.

-Domaren (Morgan Johansson, Ljungby) menade att jag trippade en spelare, men det var ju jag som blev trippad. Jag stötte till pucken med klubban och inte deras kille.

Inte nog med den, i Juhas ögon, felaktiga utvisningen. Färjestads reducering i det numerära överläget tillkom efter att Pitkämäki blivit inknuffad i kassen av Emil Kåberg.

- Han (Kåberg) låg ju kvar i målgården och tryckte in mig. Då är det svårt att göra något, konstaterade Juha, som var rejält upprörd efter andra periodens slut, vilket också domare Johansson fick höra.

- Men det där spelar ingen roll nu, vi vann ju. Tar vi bara med oss känslan av den här matchen och fortsätter likadant framöver så kan vi ta oss till slutspel, sade Juha optimistiskt.

The Wolfpack hade intagit FM Mattsson Arena och 800 Färjestadssupportrar förhöjde verkligen stämningen. Deras lag ledde elitserien, men fick åka hem till Värmland som serietvåa.

- Härligt med mycket publik, så här skulle det alltid vara, tyckte Jarno Kultanen.

Den finske backen var en gigant i fjol, men har haft det tyngre den här säsongen. Mot Färjestad visade den nyligen fyllda 34-åringen sitt rätta jag.

- Jag vet inte om det var min bästa match den här säsongen, men en av de bättre i alla fall. Men jag är missnöjd med att jag inte lyckades rensa vid ett av deras mål, sa han självkritiskt.

- Det var i alla fall en väldigt viktig seger, synd bara att lagen ovanför också vann, konstaterade Kultanen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons