Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat Kråkhopp

Annons

Omkring 600 starter gjordes och de flesta av deltagarna kom från mellan-Sverige, eftersom detta var en regional tävling. Antalet dalaekipage var få, en anledning till detta var att klasserna helt enkelt var för höga. Tre tjejer från Svärdsjö ridklubb fanns med, Jenny Åsenlund på hästen Agrippa, Ida Lindholm på Don Corleone och Jennie Englund på Pompejus.

Tyvärr hade ingen av dessa tre några lyckodagar och de fick nöja sig med att ligga i mitten på resultatlistorna. En klubb som däremot lyckades, var Storvik-Ovansjö Ridklubb. De tog nämligen hem både första platsen genom Lena Liljendahl, och andra platsen genom Sandra Westberg, i klass 3 under söndagen.

Lena Liljendahl var förstås mycket nöjd efter sin seger, men allt gick inte helt perfekt.

- Nej, det var långt ifrån felfri ridning, konstaterade Lena efter sin seger.

Svängarna i omhoppningen var inte bra, men det räckte ju ändå, fortsatte Lena.

Detta var hennes andra år i Kråkhoppet, och när jag ställer frågan om hon tänker vara med nästa år igen, så är svaret utan tvivel.

- Absolut!

Under söndagen så hängde tunga ovädersmoln över tävlingen till en början, och det såg inte alls bra ut, men det sprack upp och solen tittade stundtals fram genom molnmassorna, och det var bra förutsättningar för fin hoppning.

Som sagt så lyckades inte Svärdsjötjejerna något vidare, men föreningen kan känna sig nöjda efter årets upplaga av Kråkhoppet.

Tävlingen är relativt stor, vilket också märktes när ca 600 ekipage ställde upp, och räkna med att det kommer minst lika många nästa år.

FREDRIK LANDSTEDT

Mer läsning

Annons