Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad nypremiär för Mora

Annons

Mora vann matchen klart med 6-1.

Men som några play off-lag uppträdde inte lagen. Mora var inte bra, men Örebro var ännu sämre. Närkingarna skapade i stort sett ingenting. De var få antydningar till konstruktivt spel, och de gånger man lyckades vaska fram några farligheter stod Moramålvakten Bengt Höglund i vägen.

Mora däremot hade betydligt lättare att ta sig in Örebros försvarszon.

Hemmalaget vann den första perioden med 2-0 efter att ha vunnit skotten med hela 11-3. Båda målen kom med reducerat manskap på isen. 1-0 kom i spel fem mot fyra och 2-0 i spel fyra mot fem.

I andra perioden ökade Håkan Bogg på till 3-0 i spel fem mot tre. Efter 13 minuters spel fick den fåtaliga publiken i Smidjegrav orsak till att vädra lungorna ordentlig. Trion Anders Nilsson, Patrik Nilson och Emil Skoglund snurrade friskt med Örebrospelarna och Emil Skoglund la pucken retfullt enkelt mellan Örebromålvakten Mattias Lindmarks ben, snyggt.

- Jag tycker vi var helt överlägsna. Det fanns ju bara ett lag på planen, och man brukar säga att det ska vara två lag för att spela hockey, säger Moratränaren Mats Grötting.

Tredje perioden blev en enda lång och seg transport mot slutsignalen. Moras seger var aldrig hotad, därtill var Örebro allt för dåligt.

- Vi gör en godkänd insats, och det var inte så dumt att få börja med en seger, menar Mats Grötting.

Spelarkritik? Ja, Emil Skoglund försökte dra upp farten, målvakten Bengt Höglund höll nollan ända fram till två minuter från slutet. Ett plus också till Håkan Bogg, som är omskolad till back, som gjorde ett riktigt bra jobb med sin spelskicklighet från sin backpossition.

- Håkan Bogg har varit bra i de två matcher han spelat back, säger tränaren Mats Grötting.

Om det blir någon fortsättning på backplatsen för Håkan återstår att se.

- Vi ska prata om det blir någon fortsättning. Han blir bättre och bättre för varje match, men han måste vilja spela back själv också, avslutar Mats Grötting.

Till sist kan vi konstatera att i stort sett i varje match som Mora spelar blir det minst ett matchstraff. Den här gången var det Patrik Nilson som i slutminuten rök i hop med en Örebrospelare. Båda fick gå raka vägen till omklädningsrummen.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons