Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad isracingpremär

Annons


Och det var meriterande skalper han tog. Han visade bakhjulet för både John Tuinstra och Marian Kreklau, VM–förare för Holland respektive Tyskland.
Kreklau hade han dessutom chansen att spöa två gånger. Men i nomineringsheatet fick tysken en liten revansch då Ronnie slutade tvåa.
Men poängkung med sina 14 poäng blev Ronnie. Kreklau slutade på 13.
Till en början syntes det att det var premiär. Det blev en hel del omkullkörningar, stopp och maskinkrångel.
Sämst gick det för Tjurarnas Magnus Lundgren som i sitt andra heat gick omkull och fick dubben i sitt ena lår med ett öppet sår och en skada i muskeln som följd.
I det heatet gick för övrigt alla fyra förare omkull. Lundgren vurpade tillsammans med Fredrik Göransson, Jämtarna. När heatet blåstes av körde också Andreas Bergström, Gökarna, omkull i ledning tillsammans med Andreas Lohrdén. Lohrdén fick också ont. Knät hoppade ur led men hoppade rätt igen.
Han kom igen taggad till tusen i omstarten och vann heatet efter en tuff omkörning av Tomas Sjöblom som ersatte skadade Lundgren. Andreas Bergström fick tyvärr stopp i omstarten.
Men Andreas tog i alla fall två heatsegrar och körd in sex poäng till sitt lag. I sitt första heat för dagen snuvade han Tomas Sjöblom på heatsegern precis på mållinjen.
Övriga poäng i Gökarna: Joakim Plyhm 6, Anders Axelsson 4, Magnus Andersson 3.
BENGT KARLSSON
Resultat:
1) Gamarna 41, 2) Gökarna 33, 3) Jämtarna 24, 4) Tjurarna 20.

Mer läsning

Annons