Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad föreningsträff

Annons

Karin Boström, SISU, var nöjd och nästan lite överraskad att intresset för träffen var så stort.

- Och alla tyckte att det var en riktigt givande kväll, påpekade Karin Boström.

Handslaget är öronmärkta överskottspengar, 1 miljard kronor, från Svenska Spel som under en period på fyra år ska fördelas bland föreningar runt om i landet.

- Det är fritt för vilken förening som helst att söka, men vissa kriterier måste uppfyllas, berättar Boström.

Dalarnas Idrottsförbund får i år 931 000 kronor av pengarna. De dalaföreningar som vill ha del av pengarna ska ha ett samarbeta, eller ska inleda ett samarbete, med någon skola.

- Det är ju där vi ska rekrytera de nya idrottsutövarna.

Nästa år får Dalarna en ny dos med pengar och även då är det samarbete förening/skola som prioriteras. Kvällen fortsatte med att Peter Hoxell och Tommy Staf från Dalarnas IF och SISU informerade om tobaksprojektet. Det handlar om att via pengar från landstinget få föreningarna att arbeta fram riktlinjer för en tobaksfri miljö.

- Flera klubbar i Ludvika har redan en policy och nu vill vi att fler ska ta efter. Att få föreningar helt tobaksfria är förstås svårt, men det går att jobba på olika sätt för att minska tobaksbruket, säger Karin Boström.

Torsdagsträffen besöktes också av Smedjebackens kommunalråd Leif Nilsson. Han redogjorde bland annat för kommunens syn på idrotten och han betonade hur viktig den är.

Kvällen avslutades med ett grupparbete och slutligen en gruppdiskussion där ökat samarbete mellan föreningarna stod i centrum.

Eftersom alla inblandade tyckte att träffen var lyckad kom man överens om att träffas igen i april.

Den 21 april arrangerar SISU en träff för föreningarna i Ludvika kommun.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons