Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad entré för Persson

/

Annons

I går svarade han för en bra insats då Leksand programenligt avfärdade Hammarby med 8–2. Två av målen stod Linus för.

– En vinst är aldrig fel. Inte heller att få göra mål, det händer ju inte allt för ofta, säger han med ett leende.

Han ökade på sin totala målskörd i Leksand med 200 procent. Linus hade bara gjort ett mål tidigare i LIF-dressen och mot Hammarby blev det alltså två, den klubb han spelade i förra säsongen.

– Ja, jag spelade två säsonger där, så jag känner rätt många killar i laget.

Att det blivit så få mål i LIF beror på att han större delen av året spelat för Arboga. Inför den här säsongen kom Persson till Leksand, men i november blev han utlånad till den allsvenska konkurrenten. Och hade det inte varit för den ekonomiska krisen i Arboga, kanske han blivit kvar där. Då det framkom att laget var konkursmässigt, lämnade närmare 15 spelare Arboga. En av dem var Linus.

– Det var en fredag som vi fick reda på hur det stod till i föreningen. Dagen efter ringde Micke(Lundström, sportchef). Leksand hade en del spelare skadade och ville ha tillbaka mig.

Valet var lätt. Och inte har han ångrat sig. Att han även får ikläda sig målskyttens roll gör ju det hela ännu roligare. 3–0 och 8–2 svarade Persson för.

– Det är lätt att spela med Pasi (Saarela) och Jensa (Bergenström) och på målen var det bara att hålla klubban i isen, berömmer Linus sina kedjekamrater.

Matchen då? Leksand hade 4–0 efter en period och segern såg stupsäker ut. Men ibörjan av andra reducerade Hammarby både en och två gånger. Dessutom fick gästerna chans till ytterligare reducering, då Hammarby fick spela såväl fem mot fyra som fyra mot tre, strax efter lagets andra mål.

– Det var som om vi stängde av en knapp efter 4–0. Det var tur vi kom tillbaka och efter vårt femte mål var det lugnt, konstaterar Linus.

Nu ser Linus fram emot att få spela kvalserien med Leksand. Sedan tidigare är ju Malmö klart av elitserielagen. Desto hårdare är det om den andra platsen. Sex lag är inblandade och som absolut inte vill möta Leksand eller något av de andra allsvenska lagen.

– Jag gick på hockeygymnasiet i Göteborg så Frölunda vore kul att möta. Sedan är ett derby aldrig fel, säger Linus Persson med passning till Mora IK.

Mer läsning

Annons