Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad blågul debut

Annons

Som boende i Leksand och med en tjänst inom Leksands IF:s ungdomshockey gläds Niklas Gällstedt lite extra. I sommar byter ju Martin Karlsson klubb, från Smedjebacken HC till just Lek-sands IF.

-Det här är en stor talang som brinner för hockey och ser möjligheterna. Om Martin sköter sina kort väl kommer han att kunna gå långt inom hockeyn, säger Gäll-stedt.

Under tre dagar har Team 16-truppen varit samlad i Blekinge för träning och två landskamper mot Finland. Matcherna gav två svenska segrar (4-2 och 6-3), varav Niklas Gällstedt främst var nöjd med den senare matchen.

Martin Karlsson svarade för två målgivande passningar, en per match. Han spelade i en kedja med Martin Olsson, HV 71 och Alex Lagerström, Huddinge. Som backar hade de Jesper Dahlrot, Boden och Lars Lundin, Leksand - den senare alltså blivande lagkamrat med Martin Karlsson.

-Både Martin och Lars spelade bra. De har definitivt inte försämrat sina chanser att få vara med i Åbo och spela 4-nationers i februari, säger Niklas Gällstedt.

Däremot fick duon inte följa med till Norge, där Team 16 i kväll inleder Nordic Cup.

När tidningen når Martin Karlsson per telefon sitter han på Arlanda och väntar på att få ta tåget hem.

-Det har varit riktigt roligt att få vara med om det här. Klart att jag hoppas få följa med till Finland nästa gång.

Martin är för egen del mest nöjd med den andra matchen, även om han då tvingades kliva av i slutet till följd av ljumskproblem.

-Men jag tror inte att det är värre än att jag kan spela med Smedjebacken på fredagskvällen.

SHC:s division 2-match i kväll spelas mot Gävle GIK borta. Knappast något som de andra i Team 16-landslaget har koll på. För Martin Karlsson blågula kompisar, med klubbadresser som Frölunda, Djurgården och Linköping, har visat sig ha föga koll på vad Smedjebacken HC är för storhet.

-Nej (skratt), de hade inte en aning om var jag kom ifrån. Visste helt enkelt inte var Smedjebacken ligger.

Så kommunalråd Leif Nilsson och kompani har all anledning att vara tacksamma över att Smedjebackens 15-årige hockeyambassadör bidrar till att sätta kommunen på kartan.

Mer läsning

Annons