Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad årsdebut för Turbo Sund

Annons

Det var av förståeliga skäl nöjda miner i stall Leif Witasp efteråt. En årsdebut är alltid en årsdebut och den här gången fick "Rättviksturbon" smaka på ett mer rutinerat snabbloppsgäng för första gången.

Men fyraåringen gjorde ingen besviken.

- Turbo Sund var laddad i värmningen och jag blev tvungen att döva ner honom inför loppet, berättade en lättad Leif Witasp.

Konkurrenterna hade stor respekt för Turbo Sund på förhand och Witasp behövde inte köra många meter för att enkelt ta hand om ledningen när startbilen släppte startfältet.

Första 500 travades efter snabba 1.12, första varvet efter 13,5 medan sista halvvarvet klockades efter 14,5. Bara Dream Shogun hade kraft och mod att följa Turbo Sund upploppet ner men Solvallahästen, körd av Örjan Kihlström, var chanslös att utmana om segern.

- Turbo Sund sträckte på sig när jag begärde det in på upploppet och jag är fullt nöjd med hans insats, utvecklade Witasp.

Gårdagens årsdebut var Turbo Sunds första start efter fyra månaders vintervila och vinterträning.

- Vi har tyvärr haft för lite snö i Rättvik i vinter, vilket har gjort att jag fått träna mer på banan än normalt, avslöjade Witasp vidare.

Var blir nästa start?

- Jag väljer på Rommechansen på Romme i påsk eller ett fyraåringslopp i Norge, sa Rättvikstränaren, innan det var dags att lasta Turbo Sund för hemresan till Rättvik.

Det är bara att hålla tummarna för att sportledningen på Romme är på hugget och ser till att Leif Witasp väljer Rommes V75-tävlingar i påsk.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons