Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lupaschuk stannar i Mora IK

Annons

I slutet av maj skrev backen Ross Lupaschuk på kontrakt med Mora IK. Kontraktet löpte över ett år.

Men det fanns en klausul. Skulle Ross, som tillhör Pittsburgh Penguins organisation, få ett NHL-kontrakt fick han återvända till NHL.

Nu kommer NHL igång, men mycket tyder på att Ross Lupaschuk kommer att spela i Mora den här säsongen.

- Jag fick ett fax i morse (läs i går) där han meddelade att kommer med familjen till Mora på fredag, säger MIK:s klubbdirektör Jan Simons.

Blir Ross Lupaschuk kvar blir han tung förstärkning, närmare bestämt 97 kilo.

- Jag hoppas verkligen att blir kvar hos oss.

Den senaste säsongen spelade Ross Lupaschuk i Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL-ligan. På de 67 matcher han spelade blev det elva mål och 19 målgivande passningar. Lägg därtill 145 utvisningsminuter.

- Ross är högerskytt och i en bra ålder, född 1981. Vi kommer att använda honom i våra power play-kombinationer, sa tränaren Harri Rindell när det blev klart med Lupaschuk i slutet av maj.

Chrunak blir klubbdirektör i Luleå

u Förre förbundskaptenen i simning Hans Chrunak blir sensationellt klubbdirektör i elitserieklubben Luleå Hockey."Hans Chrunak blir med sitt brinnande engagemang, sitt raka och tydliga ledarskap och sin förmåga att entusiasmera och pusha på, en grundpelare som hela vår förening kan förlita sig till i vår strävan att nå nya mål", säger Luleås ordförande Curt Johansson i ett pressmeddelande.

Hans Chrunak var förbundskapten i simning fram till 2000.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons