Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundströms lugn

/
  • Känner ingen panik. Leksands sportchef Mikael Lundström känner inte att han behöver värva – trots att han på kort tid gått miste om två spelare.

Annons

Leksand har gått på två tunga smällar den senaste veckan.

Först var klubben på god väg att värva Kim Staal - innan Linköping kom in in bilden och blev storfavorit till att få danskens namnteckning på ett kontrakt.

- Vi känner varandra väldigt väl och det är fullt förståeligt och finns inga hard feelings från min sida. Hans ambition är att spela i elitserien. Det som talade för oss var att Morten (Green) och Daniel (Nielsen) redan spelar i klubben. Men jag tror att han har en mental tröskel inför att spela i allsvenskan med tanke på att han redan varit med om det i Malmö, säger Mikael Lundström.

Sedan kom Mattias Ritola hem från Grand Rapids Griffins sommarträningsläger - och erbjöds kontrakt med AHL-laget.

- Det var en överraskning att han fått den chansen, det trodde varken han eller vi. Jag trodde de skulle låta honom spela här en säsong till, men han har gjort ett gott intryck som gör att de vill se honom på närmare håll, säger Lundström.

Hur ser du på att han sticker?

- Jag tror att han mognade väldigt när han var över tidigt i våras. Det är jäkligt kul för hans del och i rätt omgivning är han så pass udda i sin stil att jag säkert tror han kommer lyckas. Sedan får vi en peng på banken också och det är inte fy skam.

Men det är pengar som troligtvis inte kommer att användas på nyförvärv.

I alla fall inte just nu.

- Rent praktiskt har vi en plats över. Men vi har ett antal spelare med lärlingskontrakt. Vi avvaktar om det inte blir något med Kim Staal, säger sportchef Lundström.

Ända fram till fönstret stängs?

- Min erfarenhet säger att man bör värva tidigare än att vänta till sista januari. November-december vore optimalt.

Enligt Linköpings sportchef Johan Hemlin var Kim Staal ännu i går kväll inte klar för klubben.

- Jag kan bekräfta att det är en intressant spelare. Där är vi i dag, säger han.

Fakta: Leksandstruppen

Målvakter: Mike Ayers, Eddie Läck.

Backar: Elias Granath, Jan Huokko, Jonas Elofsson, Herman Hultgren, Magnus Hedlund, Tomi Pettinen, Daniel Nielsen, Libor Procházka*, Nicolas Besch (try-out), Mike Rådde (try-out).

Forwards: Johan Hägglund, Mikael Karlberg, Morten Green, Jesper Ollas, Jens Bergenström, Pierre-Edouard Bellemare, Johan Eneqvist, Gabriel Karlsson, Roman Vopat*, Linus Persson, Niko Mikkola, Robert Petrovicky*, Victor Enmalm (try-out), Johan Skinnars (try-out), Magnus Kullerback (try-out), Henrik Lantz (try-out), Patrik Svensson (try-out).

* Ansluter i början av oktober.

Mer läsning

Annons