Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundström vill tysta svenskarna

Annons

Svenskarna ska hålla tyst. Det säger Danmarks svenske förbundskapten i ishockey, Mikael Lundström. Han är trött på att det svenska ishockeyförbundets ordförande Kjell Nilsson vill ändra VM-turneringarna så att de bästa landslagen slipper de sämre av de 16 nationerna i A-gruppen.

"Svenskarna vill avskaffa träningsturneringarna och ersätta dem med en rad dubbellandskamper. På sikt är målet en modell, där landskamperna fungerar som VM-kvalifikation. Det betyder att nationer som Sverige, Finland, Ryssland, Tjeckien, USA och Kanada slipper möta de svagare ishockeynationerna i början av VM-turneringarna'', skriver danska nyhetsbyrån Ritzau.

Svenskarna tänker sig dessutom att länder som Tyskland och Slovakien ska spela en liknande kvalifikation.

Mikael Lundström tycker allt är en dålig lösning:

- Det är skitsnack och det menar jag verkligen. Ett fruktansvärt sludder. Jag blev arg när jag läste om det. Nu får de bestämma sig. Ena dagen vill de hjälpa de mindre ishockeynationerna, den andra dagen kallar de oss för blåbärsnationer, säger han om de svenska tankegångarna.

- Om man ska utveckla ishockeyn globalt måste man hjälpa nationerna under de bästa. Internationella turneringar är vägen till rutin och i turneringar är det trots allt ära och prestige att spela om.

En tanke med det svenska förslaget är att få till turneringar och landskamper som lockar publik.

När Danmark spelade mot Polen och Ukraina i helgen var det sammanlagt bara 2 300 åskådare på de två matcherna. Och det i samma hall där Odense brukar locka 3 000 till sina hemmamatcher.

(TT-Ritzau)

Mer läsning

Annons