Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundström till attack

Annons

Den stora snackisen i den allsvenska hockeyn de senaste dagarna har varit Arbogas ekonomiska kris.

I måndags klargjorde klubben att spelarnas lön inte kunde garanteras kontraktstiden ut, vilket gav spelarna fritt fram att söka sig till andra klubbar. Och under tisdagen försvann nio spelare från Arboga, tre av dem, Andreas Nordfeldt, Emil Axelsson och Fredrik Sandgren, till seriekonkurrenten Västerås.

- Det känns pinsamt att spelarna går till Västerås. Vi och Arboga har haft ett bra samarbete hela säsongen och nu drar de bara ur proppen, menar Lundström.

Det pikanta i situationen är att Leksand och Arboga under flera år haft ett samarbetsavtal som bland annat inneburit utlåning av spelare klubbarna emellan.

Blir Arboga dessutom uteslutet ur serien riskerar klubbens samtliga spelade matcher att raderas, något som skulle drabba Leksand hårdare än lagets huvudkonkurrent om den tredje kvalserieplatsen, Västerås.

Leksand har tre segrar mot Arboga och riskerar bli av med nio poäng, Västerås bara två segrar, som därmed äventyrar endast sex poäng.

- Men oavsett vad som händer är jag fullständigt övertygad om att vi kommer att ta oss till kvalserien.

Finns det någon möjlighet att ni skickar iväg en juniorfemma till Arboga för att hjälpa dem att slutföra säsongen?

- Inte i det läget vi är. Vårt J20-lag kämpar för att hålla sig kvar i Superelit och skulle vi inte klara oss kvar i den serien så rikserar vi att gå miste om vårt hockeygymnasiet, och det vill vi förstås inte.

Några nya spelare på ingång till laget?

- Nej, jag har haft fullt upp med den här historien och inte hunnit tänka på det. Nu hoppas jag bara att Arboga inser att det är deras skyldighet att klara upp den här situationen, säger Lundström.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons