Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundmark tar över

/
  • Dubbeljobbare. Andreas Lundmark blir ny tränare för IBF Faluns damer. Dessutom ska han också träna Kvarnsvedens herrar säsongen 2007/2008. Foto: Lars Dafgård

Annons

- Det känns bra att det här är löst, säger IBF:s sportchef Robert Schultz.

Klubben tog kontakt med Andreas Lundmark så fort den insåg att Rönnbys tränare Örjan Lindberg inte var aktuell.

- Många har tyckt att det varit panik med tränarfrågan. Men vi har hela tiden sagt att det det får ta den tid det tar för att hitta rätt lösning. Det har varit för mycket förhastade beslut tidigare år.

Och Andreas Lundmark är rätt lösning enligt Robert Schultz:

- Han är hungrig och det är viktigt. Och någon nödlösning, jämfört med Örjan är det inte.

Robert Schultz är tacksam för att Kvarnsveden accepterat att Andreas Lundmark tagit på sig tränarjobbet. Detta då han också ska vara tränare för Borlängelagets herrar.

- Ja, det här blev många jobb på en gång, konstaterar den nye tränaren om sin nya situation. Detta då han också ska spela för Kvarnsveden, någor som han inte vill släppa:

- Falun kom lite sent med sin fråga och när man varit med och startat något i Borlänge vill man gärna fullfölja det. Och det kommer att fungera, i alla fall det första året, tilläger Andreas Lundmark som skrivit på för IBF Falun för 2+1 år.

- Vi har löst dubbeljobbet väldigt bra. Det finns kompetent folk på båda håll som fixar det när jag är borta. Dessutom har jag en förstående sambo och det är inte minst viktigt.

Vem eller vilka det blir i IBF Falun som kompletterar honom på tränarsidan vill inte Andreas Lundmark uttala sig om.

- Vi för diskussioner med Camilla Granelid nu. Det gäller att hitta en roll som passar henne och det är ett önskemål från klubben att vi kan ta till vara hennes kompetens runt laget och hennes innebandykunnade, säger Robert Schultz.

Andreas Lundmark är färsk som tränare. Han tränade Borlänger SK den gångna säsongen.

- Men jag har spelat på elitnivå i sex-sju år och hoppas också få nytta av mitt jobb som lärare.

Några problem att träna damerna räknar han inte med:

- Jag är omgiven av tjejer i skolan hela tiden och de är bättre på att lyssna och göra som man säger. I alla fall mer än vad killar gör.

Mer läsning

Annons