Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundin tränar ÖSK

Annons

47-årige Lundin har skrivit på ett treårskontrakt med ÖSK och börjar sitt nya jobb i december.

- Det var tråkigt att ligga hemma och tycka synd om sig själv och ÖSK visade tydligt att det var mig de ville ha som tränare. Det var utslagsgivande, säger Stefan Lundin.

Han tar över ett lag där många av spelarkontrakten (Per Gawelin, Thomas Andersson, Jon Lundblad, Gustaf Andersson, med flera) går ut, där några av spelarna kommer att lägga av (Lars Zetterlund) och där klubben blir först i allsvenskan med att lägga konstgräs på sin hemmaarena, Eyravallen.

- Jag tycker inte att kontraktssituationen i ÖSK är så turbulent. Vi får vänja oss med att ha den här situationen. Samtidigt tror jag inte att det kommer att vara spelarnas marknad så länge till. Det är många arbetslösa spelare i Europa, säger han.

Det kontroversiella beslutet att lägga konstgräs på Eyravallen ligger helt i tiden, enligt Lundin.

- Spelet kommer att bli snabbare, bättre och ställa högre krav på spelarnas teknik. Men fotbollen är konservativ och det finns många som behöver övertygas.

Han kommer inte att gå in och styra och ställa i klubben direkt.

På onsdag är det viktig hemmamatch mot Djurgården i allsvenskan och tre dagar senare möter laget Hammarby på Söderstadion.

Matcher som kommer att bestämma om han tar över ett topplag eller ett lag som har fått kriga till sig nytt kontrakt i den jämna högsta serien.

- Nu måste laget med Mats, Peder (Ståhl) och spelarna få lugn och ro. Det får inte bli för mycket snack om vad som händer nästa säsong.

Han är långt i från bitter på IFK Göteborg, klubben han lämnade efter Uefacup-förlusten mot moldaviska Zimbru Chisinau förra torsdagen.

- Om man ska tala om den ''berömda torsdagen'' så måste jag säga att jag har fått ett orimligt stöd från spelare och ledare i IFK Göteborg. De har gett mig allt sitt stöd och klubben ligger fortfarande mig varmt om hjärtat.

Stefan Lundin har tidigare tränat Gefle, Halmstad, Maritmo (Portugal), Moss (Norge), Häcken och IFK Göteborg.

Mer läsning

Annons