Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundin tar time out

/
  • Sök på Jepser Lundin i Pickup och använd bilden som heter BT060611-MH-Brage1 Timeout. Jesper Lundin har blivit en publikfavorit hos IFK Eskilstunas supportrar. Men nu väljer han att göra ett uppehåll i karriären för att satsa på sin familj och civila karriär. ”Klubben har varit förstående”, säger han.

Annons

I förra veckan slog beskedet ned som en bomb i Eskilstunaklubben. Lagets viktigaste spelare, Jesper Lundin, hade beslutat sig för att lägga av - trots en lysande vårsäsong.

IFK, tränat av förre AIK-profilen Pascal Simpson, ligger femma i division 2 östra Svealand. Bakom tabellplaceringen döljer sig två spelare - anfallsduon Jonas Årestam (sju mål) och Jesper Lundin (fem).

- Det har gått riktigt bra för oss, vi har fungerat bra tillsammans, säger Lundin, som i fjol var tung mittback i Brage.

- När jag kom till IFK rådde forwardsbrist, så jag testade och gjorde bra ifrån mig i den rollen.

Precis som i Slätta för två säsonger sedan.

Med sin fysiska spelstil har han blivit en publikfavorit på Tunavallen i Eskilstuna. Men nu försvinner han. Anledningen till att Jesper Lundin har valt att göra ett uppehåll i fotbollskarriären är livet utanför planen.

- Egentligen var det tänkt att jag skulle plugga min sista termin till lärare i höst, och då hade det fungerat med fotbollen, men utbildningen fortsätter först nästa år, så jag sökte och fick ett lärarjobb på en skola i närheten av Eskilstuna.

- Det i kombination med familjelivet, jag blev pappa förra året, gjorde att jag kände att tillräcklig tid till att satsa på fotbollen saknades, berättar han.

Fakta: Jesper Lundin

Ålder: 23.

Bor: Eskilstuna.

Familj: Sambon Elin och sonen Rasmus, 13 månader.

Yrke: Lärare.

Aktuell som: borlängebördig succéforward i IFK Eskilstuna som gör uppehåll i karriären.

Mer läsning

Annons