Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundin bjöd på skräll

/

Annons

En som säkert var belåten efteråt var i varje fall hemmatränaren Anders L Lundin som var den största anledningen till att V4:an så småningom gav drygt 32 000 kronor.

Han vann nämligen med Mr Tempest till drygt 46 gånger pengarna.

Efter A2-virus och utan så många snabbare jobb i kroppen var spelarna inte alls med på noterna. Och Lundin körde inte som att han hade någon ”bergvinnare” heller.

När attackerna kom bakifrån valde Anders att sitta kvar i tredje par utvändigt. Där såg han i det längsta ut att bli kvar. Kort före mål kom till slut ändå luckan. Då accelererade Mr Tempest rappt och hann i sista steget fram till Triobie Tempest som såg ut att vara på väg mot segern. Det här var sexårige Mr Tempests första årsseger i femte försöket.

Annars handlade det mycket om Gävle inom V4-spelet.

Att Sören Eriksson vinner många lopp på Romme det vet vi. Ändå var det en liten överraskning då han vann med kallblodige Höiby Min.

Sören gav sin häst ett perfekt lopp. Ömsom andra par utvändigt, ömsom rygg på ledaren var segertaktiken. När han sedan vred ut i andraspår vid upploppets början, avgjorde Östersundshästen i ett nafs.

Mera Gävle när Tony Eliasson styrde egentränade Don Gentle till seger.

Den segstarka sexåringen hade säkert inget emot den 2640 m långa distansen och när Eliasson gav full anfallsorder runt sista sväng så bet det bra. Första segern för året var ett faktum redan när upploppet började.

Enda favoritsegern inom streckspelet kom i den sista avdelningen. Där sände Carl-Erik Lindblom per omgående Portland Mail till ledningen. Väl där höll han ett jämnt 1.16-tempo och var aldrig i förlustfara. Eskilstunahästen har kapacitet att duga i värre gäng än detta om han håller sig fräsch och fin framöver.

Mer läsning

Annons