Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lumberjacks vann derbyt

/
  • Var är bollen? 0–0 i nionde inningen och Leksands slagman Mats Jones och Rättviks catcher Tomas Börjes tycks be till högre makter
  • Nervöst i dog-outen. Lumberjacks Daniel Farth i mitten omgiven av matchvinnarna Håkan Börjes till vänster och Rickard Leander

Annons

Det var i nionde inningen dramatiken ställdes på sin spets. Rättvik Butchers hade spelare på alla tre baserna när diskussionerna började gå höga. Domaren trodde leksingarna hade två strikes när de i själva verket hade tre. Rättvisa skipades och fortsatt 0-0 följdes av förlängning.

- Skönt att inte matchen avgjordes på det sättet, säger Lumberjacks lagledare Kaj Pettersson.

Mycket folk hade samlats i slänten ned mot Butcherfield. Det var hett i luften och spänningen var på topp. Hemmapitchern Mattias Stenis spelade strålande och höll ställningen helt jämn.

- Stenis är en fantastisk pitcher, berömmer Kaj Pettersson. Han är landslagsmässig. Men det är klart att Rättvik lider av att bara ha en pitcher.

Kaj Pettersson medger att det hade varit tungt om Rättvik hade vunnit. Det skiljer ju i alla fall en division lagen emellan.

Nu blev det herrar Rickard Leander, Håkan Börjes och Mats Jones som blev matchvinnare med var sin poäng i andra extrainningen. Trots förlusten var besvikelsen inte alltför stor hos hemmalaget. Det blev ett bra derby om än lite poängsnålt.

- Visst är det synd att förlora. Vi hade ett läge att avgöra i nionde inningen, säger Tomas Börjes. Förlusten känns inte speciellt tung. Den här är inget att skämmas för.

Mer läsning

Annons