Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå Basket fick hjälp

Annons

basket/LULEÅ.

u En blixtaktion under måndagen räddade Luleå Basket undan konkurs.

- Just nu är jag så lycklig man kan bli. Näringslivet i Luleå har gjort ett jättejobb vi har fått garantier om pengar som gör att vi kan betala den akuta skatteskulden, säger Luleå Baskets ordförande Marie-Louice Lind.

- Jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan de senaste dagarna. Men nu i kväll vi äntligen dra en suck av lättnad. Det här känns som en seger för damidrotten i Luleå, säger Marie-Louice Lind.

Om klubben inte skulle ha fått ihop pengar för att betala av skatteskulden skulle Luleå Baskets styrelse tvingas ta det dystra beslutet att begära klubben i konkurs.

- Det otroligt fina stöd vi fått innebär att vi nu kan fortsätta arbetet med att sanera vår ekonomi. Nu kan vi dessutom helhjärtat satsa på det roliga sportsliga som väntar oss - SM-slutspelet, där vi nu ställs mot Uppsala, säger Luleå Baskets ordförande.

Luleå Basket hade innan säsongen 1,8 miljoner kronor i skulder. Den nya styrelsen med Marie-Louice Lind i spetsen har hela tiden trott på att det skulle gå att få ordning på ekonomin.

Men situationen blev plötsligt akut för några veckor sedan när kronofogden valde att ta upp Luleå Baskets ärende. Då fick klubben tre veckor på sig att betala sin skatteskuld på flera hundra tusen kronor.

(TT)

Problem

för Tingsryd

ishockey/STOCKHOLM.

u Efter skattesmällen och de tre dömda styrelsemedlemmarna fortsätter problemen för tvångsnedflyttade ishockeyföreningen Tingsryd AIK.

Klubben har begärt att Tingsryd kommun ska bevilja borgen på ett lån på en miljon kronor samt att kommunen tar tillbaka driften av hemmaarenan Dackehallen.

Tommy Palmér hade hoppats på ett besked redan på måndagskvällen - men beskedet får vänta.

- Vi har inte hört något än, säger Palmér till TT.

- Men det är inte frågan om liv och död. Vi går inte i konkurs om vi inte får lånet, men det skulle vara skönt att kunna trygga nästa säsong redan nu.

Det sportsliga ser bättre ut.

På söndagen vann Tingsryd AIK mot Skövde med 3-0 i öppningsmatchen i kvalserie B till allsvenska kvalserien.

- Att vi spelar i kvalserien ger oss lite extra intäkter. Vi har en någorlunda rätsida på ekonomin nu, och jag räknar med att vi kommer att reda ut det här, säger Palmér. (TT)

TT

Mer läsning

Annons